Bakreni kozarec, sijoč

19.90 

Čudovit masiven bakren kozarec je izdelan iz čistega visokokakovostnega bakra. Je ročno izdelan in z dolgo življenjsko dobo. V Indiji se posode iz bakra imenujejo “Tamra Jal”.

Bakrene posode so se včasih uporabljale za shranjevanje vode zaradi antibakterijskega učinka, kar je bilo ključno za ohranjanje neoporečnosti vode. Voda čez noč reagira s kovino, ki se kot mikroelement izloči vanjo. Bakrena voda je običajno bazična in tako uravnoveša tudi pH vrednost v telesu. Baker deluje tudi protibakterijsko, antioksidativno, pomlajevalno ter čisti toksine in proste radikale, poleg tega baker stimulativno deluje na možgane.

Uporablja se ga v kombinaciji z bakreno flaško.

Kapaciteta: 250 ml

7 na zalogi

Opis

Varna količina vnosa bakra je 2 mg na liter vode. Raziskave kažejo, da je voda shranjena v bakreni posodi več ur absorbirala manj kot 1/20 te količine bakra, kar predstavlja varno količino vnosa. Svetujemo, da na dan zaužijete le en do dva litra vode.

Voda iz bakrene posode najbolj primerna za kapha in vata došo.

Uporaba: Bakreni kozarec zvečer napolnite z vodo, pustite stati čez noč in vodo popijte naslednje jutro. Z znanstvenega vidika je voda med shranjevanjem absorbirala čisti baker, ki je v tej obliki bistven mineral za telo.

Čiščenje: Ker je kozarec izdelan iz bakra, bo sčasoma seveda izgubil svoj sijaj. Za čiščenje potrebujete ščepec soli, kisa ali pecilnega praška in rezino limone. Sestavine potresemo na rezino limone in s to mešanico rahlo podrgnemo površino kozarca. Limona in sol tvorita mešanico, ki naravno odstrani patino in bakru povrne sijaj. Kozarec sperite z vodo in pustite, da se dobro posuši. Bakren kozarec ni primeren za pranje v pomivalnem stroju ali shranjevanju drugih tekočin.