Vodeno sproščanje/meditacija s himalajskimi posodami


Podrobnosti dogodka

Traja od 1 marec 2024 dol 7 junij 2024. Naslednja ponovitev: 07/06/2024 18:30


Pri vodeni energijski meditaciji s himalajskimi zvočnimi posodami se bomo v prvem delu osredotočili na sproščanje našega fizičnega in mentalnega telesa, sledila bo vodena vizualizacija za uravnavanje naših sedmih energijskih centrov ali čaker.

Čakra v Sanskrtu pomeni kolo. V jogi in ajurvedi se ta izraz nanaša na vrtince energije, ki so razporejeni po celem telesu, največjih sedem vrtincev pa se nahaja vzdolž hrbtenice. Čakre vrtinčijo energijo iz celega telesa, jo predelujejo, uravnotežijo in prerazporedijo nazaj. Na fizičnem nivoju se ujemajo z večjimi živčnimi spleti in našim endokrinim sistemom (hormoni) in tako neposredno vplivajo na naše psihično in fizično zdravje in počutje.

Ko sprostimo naše fizično telo in prečistimo energijo v čakrah in nadijih ter se začnemo aktivno ukvarjati z odstranjevanjem blokad naše telo postaja vedno bolj pretočno, zmanjšajo se napetosti, um postaja bolj umirjen, lažje prenašamo stres in psihične obremenitve.

Za še globje delovanje in večji učinek bomo v sproščanje vključili himalajske zvočne posode, ki s svojimi močnimi vibracijami in prvinskim zvokom še dodatno pripomorejo k umirjanju živčnega sistema. Sedem posod različnih velikosti oddaja različne vibracije in vsaka je usklajena z vibracijo energetskega centra ali čakre

Učinki takšne vodene meditacije so:

 • globoka mentalna in čustvena sprostitev ter odpravljanje blokad
 • zmanjšanje nivoja stresa, jeze, depresije in anksioznih stanj,
 • odprava duševne in čustvene bolečine
 • izboljšanje pretoka energije v nadijih in čiščenje čaker
 • izkušnje globoke sproščenosti in zadovoljstva
 • višji nivo energije in dvig volje do življenja. 

Primerna je za vse, ne glede na predznanje. Zvočna terapija se odsvetuje nosečnicam, med menstruacijo, osebam s kakršnimi koli kovinskimi vsadki in srčnimi spodbujevalniki. 

S seboj prinesite joga blazino in toplo odejo. Oblečite se v lahka oblačila iz naravnih materialov s čim manj kovinskimi dodatki. Priporočljivo je, da 1-2 uri pred zvočno terapijo ne jeste težke hrane. Na dogodek pridite nekoliko prej, da se v miru pripravite. Začenjamo točno ob uri.

Meditacija traja 60 minut, vodi jo Iva Marovt.

Cena in prijava

Cena enkratnega obiska znaša 17 eur.

Znesek nakažete na TRR s pripisom vašega imena in priimka ali plačate z gotovino na samem dogodku.

Število mest je omejeno, zato je prijava na dogodek obvezna. Izpolnite spodnji obrazec ali pišite na [email protected].

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja