Ajurvedska masaža in tretmaji

Ajurvedska masaža in tretmaji blagodejno delujejo na telo in um. Odpravijo zastoje v pretoku energije in sprožijo naravno razstrupljanje telesa. Začne se vzpostavljati homeostaza ali naravno ravnovesje. Masaža ima globok sproščujoč učinek. Deluje na vsa površinska in globoka tkiva, organe in kanale. Obnavlja in pomlajuje telo ter sprošča um, koža pa je po masaži napeta, mehka in sijoča.  K dodatnemu učinku pripomorejo še izbrana medicirana olja, ki odgovarjajo posamezniku.

Vrste ajurvedske masaže

Abhyanga – oljna ajurvedska masaža telesa

– 75 / 90 min – 66 / 77 eur

Ajurvedska oljna masaža celega telesa – abhyanga se izvaja s skrbno premišljenimi, posebnimi gibi, ki sledijo energijskim potem. Hitrost in globina pritiska sta prilagojena konstituciji posameznika in njegovemu stanju. Ob tem se tudi stimulira vitalne, energijske točke ali marme, pospešuje se cirkulacija ter limfni sistem. Masaža je primerna za vse konstitucije, še posebej pa v primerih neravnovesja energije – vata doša. Vsaka masaža je ritual zase. Učinek se poglobi pri večkratnih ponavljanjih.

Pristhabhyanga – oljna ajurvedska masaža hrbta

– 45 min – 46 eur

Ajurvedska oljna masaža hrbta učinkovito sprošča napetosti mišic v križu, ramenih in vratu. Napete hrbtenične mišice so velikokrat vzrok bolečin v teh predelih, lahko pa povzročajo tudi glavobole. Masaža s toplimi zeliščnimi olji mišice sprosti,  omogoča pravilno postavitev hrbtenice in gibanje telesa, izboljša držo ter gibljivost ramenskega sklepa. Telo potrebuje nekaj časa, da sprejme nove informacije, zato se priporočajo redne masaže.

Mukhabhyanga – oljna ajurvedska masaža obraza

– 45 min – 46 eur

Ajurvedska oljna masaža obraza učinkovito deluje na prožnost in cirkulacijo kože v vseh njenih plasteh, jo hrani in revitalizira. Koža se napne, pomladi, postane mehkejša in bolj sijoča še posebej z uporabo posebnega mediciranega olja, ki spodbuja nastajanje kolagena. Med masažo se stimulirajo tudi vitalne energijske točke ali marme, ki sproščajo in uravnavajo čustva, ostrijo um in povečujejo moč koncentracije. Redne masaže imajo velik pomlajevalni učinek.

Shiroabhyanga – oljna ajurvedska masaža glave, obraza, ramen

– 45 min – 44 eur

Sproščujoča oljna masaža glave, obraza in ramen ali Shiroabhyanga pospešuje cirkulacijo  v tem predelu telesa, odpravlja napetosti in zmanjšuje stres. Izboljšuje koncentracijo, bistri misli in uravnava čustva.  Primerna je za vsa stanja psihičnega stresa in kakršnakoli čustvena neravnovesja. Ugodno deluje tudi na lasišče in blaži ORL težave (predel vratu, ušes in grla).

Padabhyanga – oljna ajurvedska masaža nog in stopal

– 45 min – 44 eur

Ajurvedska oljna masaža nog in stopal sprošča mišice in napetosti v nogah. Izboljša cirkulacijo, zato so noge lažje in bolj gibljive. Stimulirajo se tudi vitalne točke ali marme na stopalih, ki imajo ugoden učinek na čustva. Prebuja občutek varnosti, ki se okrepi po večkratnih masažah.

Marma masaža – masaža vitalnih energijskih točk

– 60 min – 58 eur

Marma masaža je posebna vrsta masaže, ki vključuje stimulacijo oziroma masažo 117 glavnih vitalnih energijskih točk ali marm. Ajurveda gleda na telo kot na živo, pulzirajoče, dinamično energijo in inteligenco, ki je del večjega polja energije in inteligence ali vesolja. Vitalne energijske točke ali marme, ki ležijo na površini telesa predstavljajo stičišče vseh teh energij in so most med telesom, umom in dušo. Marma masaža deluje tako, da spodbuja optimalnejše delovanje celotnega telesa. Učinkovita je pri odpravljanju bolečin, glavobolov, pri razstrupljanju telesa, pri prebavnih motnjah ter pri lajšanju čustvenih težav. Deluje tudi na funkcje delovanja notranjih organov, dviguje imunost in izboljšuje spanje. Izvaja se na oblečeno telo. Po večkratnih tretmajih je učinek večji.

Antistresna ajurvedska masaža glave, rok in stopal

– 45 min – 40 eur

Antistresna masaža je kombinacija masaže in marma terapije glave, rok in stopal. Pospešuje cirkulacijo, uravnava pretok energije in jo dviguje, umirja živčni sistem ter blaži stresNudi globoko sprostitev telesa in zastalih čustev. Krepi koncentracijo in umirjenost uma, misli so jasne in osredotočene. Povečuje občutek varnosti in stabilnosti. Primerna je za stanja stresa, nespečnost, anskioznost, šibko koncentracijo, nemirnost in druge motnje v pretoku energije, še posebej vata narave. Primerna je tako za starejše, za psihično obremenjene kot tudi mladostnike in otroke. Izvaja se na oblečeno telo. Odlični rezultati se dosežejo pri večkratnem ponavljanju masaž.

Paket – hujšanje in odprava celulita

– 690 eur

V paket je vključeno svetovanje o prehrani in življenjskem slogu, na katerem dobite seznam za vašo došo primerno hrano ter recepte, posebne postopke načina hranjenja ter kombiniranja hrane, kateri bodo učinkoviti pri odpravih vaših težav. Vključeno je tudi 10 ajurvedskih terapij abhyange in masaže nog v dolžini 90 min z mediciranimi olji. Masaža poteka po energetskih kanalih in točkah – marmah, ki učinkujejo na telo in um. Dodatna zelišča, ki podpirajo terapijo, niso vključena v ceno.

POPUSTI NA TRETMAJE – 5 % popust na 5 tretmajev in 10% popust na 10 tretmajev

Ajurvedske tretmaje opravlja Branka Sluga, ajurvedska terapevtka.

Za informacije in naročanje pišite na [email protected] ali pokličite na 069 965 695.

Odpovedi v manj kot 24 ur računamo 50% ceno.

centru ajurvede in joge AJURJOGA nudimo storitve za celostno ravnovesje: