Izobraževanje iz uporabne ajurvede

DVA FORMATA IZOBRAŽEVANJA

 • ON-LINE – PREKO POSNETKOV, PRIČETEK KADARKOLI V LETU
 • V ŽIVO – INFORMATIVNI VPIS 10. GENERACIJE 2024/25 V IZOBRAŽEVNJE IZ UPORABNE AJURVEDE ŽE POTEKA! PRIČETEK OKTOBRA 2024.

Vsa predavanja in literatura je v slovenskem jeziku! Pišite za več infomacij [email protected]

Izobraževanje iz uporabne ajurvede je nastalo z namenom ponuditi tradicionalno in poglobljeno izobraževanje o ajurvedi in jogi vsakomur, ki si želi spoznati principe delovanja teh dveh znanosti z namenom samopomoči in lastne transformacije.

Ajurveda kot znanost o življenju in joga kot veda o umirjanju uma in duhovna disciplina se dopolnjujeta v celosten, naraven ter individualen pristop k ravnovesju telesa, uma in duše. V Indiji ju vedno skupaj vključujejo v holističen pristop k zdravju. Ajurveda in joga nista le načrt prehrane in telesnih vaj, temveč sta način življenja za tiste, ki iščejo fizično in psihično ravnovesje tudi v modernih časih.

Izobraževanje iz uporabne ajurvede vključuje poleg intenzivnih predavanj in vaj tudi lasten študij in prakso v domačem okolju. Le z vpeljavo principov ajurvede in joge v vsakdan, lahko izkusimo pozitivne psiho-fizične učinke. Zato bo sestavni del programa tudi lastna praksa ajurvede in joge. Na ta način se bomo skupaj podali na pot lastne transformacije in ravnovesja. Obenem boste pridobili vse potrebno znanje na področju preventive in ukrepanja pri lažjih neravnovesjih v skladu s principi ajurvede in joge.

Izobraževanje traja v obsegu 160 ur.

Predavanja o ajurvedi in jogi vodi mag. Kaja Kastner medn. cert. svetovalka ajurvede in učiteljica joge, (AP, NAMA board cetified, E-RYT 500). Z ajurvedo se je prvič srečala leta 2004 in se od takrat dalje izobraževala v številnih ajurvedskih šolah in centrih v Nemčiji, Indiji in ZDA. Ajurvedska svetovanja opravlja od 2014, od 2015 vodi šolo ajurvede in joge v AJURJOGA centru.

Komu je izobraževanje iz uporabne ajurvede namenjeno?

 • vsem posameznicam in posameznikom, ki si želijo transformacije v svojem življenju, pridobiti ravnovesje in delovati preventivno na področju zdravja po principih ajurvede in joge zase in svojo družino
 • joga učiteljem, kateri bi želeli nadgraditi znanje
 • osebam, ki delujejo na zdravstvenem področju, na področju drugih holističnih metod  ter želijo, pridobiti dodaten vpogled v celostno delovanje človeka, kot ga prinaša ajurveda

Teme izobraževanja iz uporabne ajurvede

 • Teorija ajurvede
 • Dnevna in sezonska ajurvedska rutina
 • Nutricionizem v ajurvedi
 • Ajurvedska kuhinja
 • Začimbe, učinki in uporaba
 • Žensko zdravje v času menstruacije, nosečnosti, po porodu in menopavzi
 • Hormonsko ravnovesje v ajurvedi
 • Domača ajurvedska lekarna
 • Običajne tegobe in ajurvedske rešitve
 • Subtilne ajurvedske tehnike – zvok, masaža, barva, aroma, dotik
 • Joga

Kaj boste pridobili na izobraževanju?

 • poglobljeno znanje o ajurvedi kot je zapisana v klasičnih tekstih
 • vpogled v širok spekter metod, s katerimi ajurveda razpolaga in uravnoveša telo, um in dušo
 • praktične izkušnje s področij kuhanja po ajurvedskih načelih ter uporabe začimb
 • sposobnost se opazovati, prepoznati znake neravnovesji ter primerno ukrepati v skladu z naravnimi postopki
 • širši pogled na prehrano, njene učinke, način izbora in priprave hrane glede na neravnovesja
 • podporo skupine ljudi, ki bo na isti poti
 • tradicionalno, pristno znanje o ajurvedi na način, kot ga podaja dr. Vasant Lad na svojem Ajurvedskem inštitutu v ZDA

Predavanja in vpis

Predavanja in vaje bodo potekale enkrat mesečno, ob sobotah in nedeljah od 9:00 do 16:00 ure.

Informativni vpisi v 10. generacijo izobraževanja iz uporabne ajurvede že potekajo.

Pogoji za vpis v izobraževanje iz uporabne ajurvede

 • pisna prijava v kateri se kandidat/ka predstavi (ime in priimek, domač in elektronski naslov, telefonska številka, osebna predstavitev z dosedanjimi izkušnjami na poklicnem področju), opis motiva za študij ajurvede in joge ter namen uporabe pridobljenega znanja
 • uspešno opravljen osebni razgovor
 • podpisana pogodba o izobraževanju
 • plačan prvi obrok šolnine ali 100% avans

Predznanje ajurvede in joge ni potrebno, zaželena je vsaj srednješolska izobrazba ter znanje angleškega jezika.

Za podrobne informacije o predmetniku, šolnini in prijavi pišite na [email protected]


Želela bi se ti zahvaliti za res bogato podajanje znanja o Ajurvedi. Si prava enciklopedija vedenja in izkušenj s tega področja, znanje pa predajaš na vsem razumljiv in zelo zanimiv način, tudi bolj kompleksne teme. 
Pridobila sem širok spekter informacij o delovanju človekovega telesa in duha, ki se jih trudim upoštevati pri skrbi za svoje zdravje in zdravje mojih bližnjih.
Z veseljem pa spoznanja in navdušenje nad ajurvedo delim tudi med svojimi prijatelji.
Anemari, 2023

Najprej bi se ti rada zahvalila za zelo dobro izpeljano izobraževanje, četudi večinoma na daljavo. Vsebine si nam zelo dobro, jasno predstavila, res se vidi, da imaš ogromno znanja in da živiš za ajurvedo. Hkrati si preprosta, imaš smisel za humor, tako da mi je bilo predavanja res prijetno spremljati. Skratka moj poklon, zelo te spoštujem.
Tina, 2023

Rada bi se ti zahvalila za vse nesebično predajanje znanja iz ajurvede. Izobraževanje mi je všeč in je res zelo uporabno. Izvedela in naučila sem se veliko novega. To izobraževanje bi priporočila vsakomur. Takšno znanje bi koristilo vsakomur, ki skrbi za svoje zdravje in dobro počutje.Tu najdemo res veliko uporabnih stvari za vsakdanje življenje. Kljub občasnemu premišljevanju ali si nisem morda zadala preveč, sem danes prepričana v to, da sem se odločila pravilno. Bilo je super.
Maja, 2023

Vse pohvale Kaji za izčrpno izobraževanje o ajurvedi. Zame je bil to prvi večji korak spoznavanja te staroindijske vede o življenju, ki bo sedaj vsekakor postala stalnica v mojem vsakdanu. Všeč mi je bilo, da je izobraževanje potekalo zelo sistematično, od samega začetka z veliko primerov in tudi prakse. Hvala tudi Kajinem možu za odlično indijsko kuhinjo. Upam, da bo sledilo še kakšno izobraževanje, tudi da se srečamo preko joge ali celo skupnega potovanja v Indijo.
Tanja, 2022

Predno sem se prijavila sem imela pomisleke, da mi način podajanja znanja morda ne bo ustrezal. A vsi pomisleki so bili odveč, skupina ja bila odlična, ravno prav velika, udeleženci pa smo se med seboj zelo povezali in se povsem ujeli. Predavanja so bila zelo strokovna in prijetna, z veliko medsebojne izmenjave mnenj in izkušenj ter konkretnimi primeri, ki so nam pomagali lažje razumeti snov. Podajanje znanja je bilo perfektno, prijazno in s pravo energijo. Tudi literatura je zelo nazorna, predvsem pa smo uživali v kuhanju in okušanju ajurvedske hrane. Nedvomno ocena odlično.
Udeleženka, 2022

Ajurvedski tečaj mi je zagotovo prinesel nov pogled na življenje, človeka prehrano oz. vse kar vnašamo vase, tudi mentalno. Veselim se nadaljnjega znanja te stroke, ki ga bom zdaj, ko imam osnove, še toliko lažje nadgradil. Kajina razlaga je bila natančna, jedrnata in umirjena, tako da sem lahko kadarkoli vprašal kar me zanima, definitivno najljubša učiteljica do zdaj. Kaja, zelo se ti zahvaljujem!
FIlip, 2022

Kaji, Rajendri in vsem v skupini sem hvaležna, da smo skupaj ustvarjali tako dobro in plodno vzdušje. Veliko sem dobila – tako zanimivih kot praktičnih nasvetov za večjo kakovost življenja. Pa tudi spoznala prijetnih in radovednih ljudi. Skripta je enostavna, polna bistvenih informacij, pregledna in mi je bila všeč. Skratka, jaz bi še nadaljevala.
Udeleženka, 2022

Super izobraževanje, odlična razlaga in vzdušje. Od tečaja sem res veliko odnesla, priporočam vsem, ki se spogledujejo s tečajem. Snov zelo dobro razložena, hrana in ves vajin trud pa zaslužita veliko pohvalo in hvaležnost. Hvala obema.
Udeleženka, 2022

Kaja, rada bi se ti zahvalila s to mislijo: ”Ljudje, ki prinašajo sonce v življenje drugih ljudi, se ga tudi sami ne morejo obraniti – Sir James M. Barrie”
Mojca

Dobili smo raznoliko znanje ajurvede, od filozofije do praktičnih nasvetov za dnevno rutino, recepte, zelišča. Je uporabno za vsak dan, celostni osebni razvoj in vir navdiha za nadaljnje raziskovanje.
Udeleženka Šole

Šola ajurvede in joge je nekaj najboljšega. Bolj razumem sebe in tudi druge, samo življenje ter principe delovanja. Kaja je super predavateljica, znanje podaja na zelo zanimiv in razločen način. Na predavanjih smo staro snov redno ponavljali, tako se je znanje utrdilo. Zelo sem zadovoljna!
Lea

Super predavanja, dobila več, kot sem pričakovala.
Udeleženka šole

Ajurveda mi je v življenje prinesla zavedanje in odgovornost za svoja dejanja in posledice le-teh. Naučila sem se vnašati ravnovesje na različnih področjih življenja. Priporočam vsakomur.
Petra

Skozi šolanje v centru Ajurjoga sem spoznal globoko povezanost sestrskih ved joge in ajurvede in tako obogatil lastno prakso joge in življenja nasploh. Kaja hvala za vse, kar si nesebično delila z nami.
Emil