Izobraževanje za učitelja joge – učiteljski tečaj joge

INFORMATIVNI VPIS V ŠOLSKO LETO 2024/25 ŽE POTEKA! PRIČNEMO SEPTEMBRA 2024.

Izobraževanje za učitelja joge – učiteljski tečaj joge – temelji na tradiciji hatha joge, učenjih Swami Sivananda in Swami Rama, temeljnih knjigah Hatha Yoga Pradipika in Patanjalijevih Joga Sutrah. Tehnike natančnosti izvajanja asan in uporabe pripomočkov pa se zgledujejo po principih Iyengar joge. Izobraževanje za učitelja joge – učiteljski tečaj joge – Ajurjoga je registrirana šola joge (Registered Yoga School – RYS 200) pri Yoga Alliance, ZDA.

Izobraževanje za učitelja joge – učiteljski tečaj joge

300 urno izobraževanje za učitelja/ico joge vključuje teorijo in prakso iz področij:

 • Tradicionalne jogijske tehnike
 • Jogijska anatomija in psihologija
 • Jogijska zgodovina, filozofija in način življenja
 • Sanskrt in mantre
 • Ajurveda
 • Metodologija učenja in praksa
 • Zahodna anatomija s kineziologijo in fiziologija
 • Jogijski odmik – intenzivna sadhana

Udeleženci/ke prejmejo avtorsko literaturo v slovenščini.

Po zaključku izobraževanja in uspešno opravljenih obveznostih, udeleženci/ke prejmejo Ajurjoga diplomo z nazivom učitelj/ica joge. Pripravljeni bodo na samostojno in samozavestno izvajanje joga tečajev tradicionalne hatha joge za različne skupine in stopnje znanja posameznikov.

Ajurjoga diploma z nazivom učitelj/ica joge omogoča registracijo pri Yoga Alliance, s katero se pridobi mednarodno veljaven naziv Registered Yoga Teacher 200 – RYT-200.

Predavatelji izobraževanja za učitelja joge

Glavna nosilka izobraževanja je mag. Kaja Kastner Yadav, medn. cert. svetovalka ajurvede in učiteljica joge, (AP, NAMA board cetified, E-RYT 500). Z lastno prakso joge je začela leta 1993; od takrat dalje se poglablja v prakse klasičnih tehnik hatha joge. Izobraževala se je v številnih ashramih in joga centrih v Evropi, Indiji in ZDA. Jogo uči od leta 2004, od 2015 vodi šolo ajurvede in joge v AJURJOGA centru.  

On-line tečaj jogijske anatomije – David Keil, Inštruktor kineziologinje, Nevromuskolarni terapevt, Učitelj joge, ZDA

Komu je izobraževanje za učitelja joge namenjeno?

 • vsem, ki imajo iskreno željo postati učitelji/ce joge
 • vsem, ki si želijo napredovati v lastni praksi in se poglobiti v znanja o jogi

Kaj boste pridobili na izobraževanju?

 • 300 kontaktnih ur izobraževanja ter avtorsko gradivo v slovenščini
 • poglobljeno znanje o pravilni izvedbi jogijskih tehnik
 • samozavest pri samostojnem poučevanju vadb joge za različne skupine in stopnje znanja posameznikov
 • avtentično in široko znanje, kot se podaja v ashramih in joga centrih v Indiji, Evropi in ZDA
 • vpogled v ajurvedo in povezava z jogo
 • mednarodno veljavno diplomo za učenje joge
 • možnost registarcije pri Yoga Alliance in pridobitev naziva RYT-200

Pogoji za vpis

 • minimalno 2 leti redne vadbe joge
 • zaključena V. stopnja izobrazbe
 • znanje angleškega jezika
 • pisna prijava, v kateri se kandidat/ka predstavi (ime in priimek, domač in elektronski naslov, telefonska številka, osebna predstavitev z dosedanjimi izkušnjami iz joge, opis motiva za izobraževanje ter namen uporabe pridobljenega znanja)
 • uspešno opravljen osebni razgovor
 • podpisana pogodba o izobraževanju
 • plačan prvi obrok šolnine ali 100% avans

Predavanja

Predavanja se pričnejo jeseni in zaključijo poleti naslednjega leta. Na izobraževanje sprejmemo največ 12 oseb. Predavanja se bodo izvajala na sedežu studia Ajurjoga v Ljubljani, Vodnikova 187.

Informacije in vpis

Za podrobne informacije o predmetniku, šolnini in prijavi pišite na [email protected]


Že nekaj let sem iskala izobraževanje za učitelja joge, vendar me nobena šola ni pritegnila, prepričala, preprosto je nisem “začutila”. Nekje sem celo malce začela, vendar so me odnos, energija in način poučevanja bodočih učiteljev tako močno odbili, da sem točno vedela kaj iščem pri učiteljskem tečaju. Pred leti sem obiskovala Kajino Šolo iz uporabne ajurvede in ko sem videla, da je razpisala Izobraževanje za učitelja joge, sem takoj vedela, da sem čakala ravno njen program. Na izobraževanje sem se prijavila predvsem zaradi svojega osebnega razvoja, iz zanimanja za jogo in jogijsko filozofijo in nenazadnje tudi za možnost profesionalnega ukvarjanja z jogo takoj ali pa čez nekaj let. Kdo ve, vsako izobraževanje nekaj šteje in taka referenca ti lahko nudi možnost razširitve, dopolnitve oziroma menjave poklica v prihodnosti.
Že na prvem dnevu izobraževanja sem spoznala, da sem se prav odločila, Kaja kot predavateljica je bila zelo profesionalna, natančna, dosledna, prijazna, dostopna in tudi pripravljena na dialog. Ima zelo bogato znanje iz joge, jogijske filozofije, ki ga zelo dobro povezuje tudi z ajurvedo ter zelo srčno, zavzeto in uspešno predaja naprej. Tudi s sošolci smo se zelo dobro ujeli in večkrat spontano imeli zelo razsvetljujoče pogovore. Vsekakor je izobraževanje pustilo vtis na mojem osebnem razvoju in je bilo ena izmed boljših odločitev v mojem življenju.
Alenka

V Ajurjoga Studio me je pritegnil profesionalen in topel odnos učiteljev, urejeni prostori, polni pozitivne energije, pestrost programov in celostno ter individualno obravnavanje človeka.
Takoj sem vedela, da sem na pravem mestu in odločitev se je izkazala za pravilno.
Učiteljski tečaj joge nas je ogromno naučil o globljem razumevanju joge in lastnega telesa. Naučili smo se izkusiti lastno telo, dih in notranje sozvočje. Joga je postala ne le tedenska vadba ampak življenjski stil. Poleg tega nam je pomagal prebroditi precej težko in nesigurno leto. Mirne vesti lahko rečem, da mi je učiteljski tečaj joge v Ajurjogi spremenil življenje. Hvala za to!!
Karin

Kaja je odlična učiteljica hatha joge. Njeno poučevanje je izjemno premišljeno, natančno in obširno, tako v teoretičnem kot praktičnem delu. Njeno znanje iz ajurvede je dodaten plus. Na tečaju za učitelja/co jogo smo uživali in se res veliko naučili. Njena energija in navdušenje sta v nas prebudila skrite jogije.
Peter

Že odkar sem pred leti obiskala prvo vodeno uro joge, sem si želala opraviti učiteljski tečaj. Takrat še nisem vedela kdaj se bo to zgodilo, če sploh. Najprej sem se po nekem “naključju” vpisala v Šolo ajurvede, kjer se je moje zanimanje za jogo le še poglobilo. Zelo sem bila vesela, ko je Kaja razpisala še izobraževanje za učitelja joge. 
Na tečaju smo pridobili ogromno praktičnega in teoretičnega znanja, ki je bilo prepleteno s Kajinimi dolgoletnimi izkušnjami. Zaradi domačega vzdušja v Ajurjoga centru in čudovitih sošolcev, s katerimi smo se res dobro razumeli, sem se veselila čisto vsakega našega srečanja.

Kljub temu, da je naše izobraževanje potekalo v letu, ko nam je epidemija za nekaj časa preprečila, da bi se srečevali v živo, je tečaj potekal nemoteno in kakovostno, vsa izgubljena srečanja v živo pa smo kasneje tudi nadomestili. Večkrat smo imeli možnost učiti eden drugega in celotno skupino. Zaradi tega se sedaj počutim dovolj samozavestno, da se tudi drugim predstavim kot učiteljica joge in jih vodim skozi njihovo prakso.  
Učiteljski tečaj joge v Ajurjoga centru je bila zares lepa izkušnja, ki mi je spremenila življenje in ne bi mogla izbrati boljše!
Špela