Tečaji joge Ajurjoga, Ljubljana

Tečaji joge Ajurjoga potekajo od leta 2004. Naša vadba je celostna, saj vplivamo na vse ravni našega bivanja telo, um in dušo. Vadbe trajajo 90 minut, izvajamo dihalne vaje – pranajamo, vaje za ogrevanje, jogijske položaje – asane in vodeno sproščanje. Izvajamo sledeče tečaje joge:

 • tradicionalna hatha joga – začetni in nadaljevalni tečaji klasične joge
 • ajurvedska joga – vadba, ki sledi sezonam in prilagaja tehnike za umiranje doš vata – na jesen obnavlja, greje, umirja ter uravnava hormonski in živčni sistem; kapha – na zimo in pomlad greje, odpira prsni koš in deluje na dihala, spodbuja cirkulacijo in pretok limfe; pitta – na poletje hladi ter deluje na globoke mišice trupa in medeničnega dna,
 • senior joga – dopoldanska vadba za starejše,
 • individualna joga – po dogovoru izvajamo individualne vadbe.

Urnik – tečaji joge – Ljubljana, Šiška

On-line vadba

Posnete vadbe joge so dostopne preko spletne strani 24/7. Za naročilo na on-line vadbo pišite na [email protected]

Tečaji joge sezona pomlad/poletje 2024 v studiu

Vpis v spomladansko sezono tečajev joge že poteka in se lahko prijavite v izbrano skupino po mailu [email protected].

Pomladno/poletna sezona poteka od 1. februarja do 27. junija 2024.

Vadba ne poteka v času dela prostih dni ter v času prvomajskih praznikov, od ponedeljka 29. aprila do vključno petka, 3. maja 2024.

Prijave so obvezne preko [email protected] in potekajo do zapolnitve mest v skupini.

Ponedeljek

18:30 – 20:00 Tradicionalna joga 1-2 – Kaja

Torek

9:30 – 11:00 Senior joga / Tradicionalna joga 1 – Iva

17:30 – 19:00 Tradicionalna joga 2 – Kaja

19:15 – 20:45 Ajurvedska joga 1-2 – Iva

Sreda

18:30 – 20:00 Tradicionalna joga 1 – Kaja

Četrtek

9:30 – 11:00 Senior joga – Iva

17:30 – 19:00 Tradicionalna joga 1-2 – Iva

19:15 – 20:45 Tradicionalna joga 3 – Kaja

Petek

18:30 – 19:30 Zvočne kopeli / joga nidra / meditacije – glej pod dogodki

Učinki joga vadbe

Tečaji joge imajo številne učinke. Na fizičnem nivoju ohranjamo zdravo hrbtenico, uravnavamo delovanje hormonskega sistema ter sproščamo telo in um. Na vadbi se poudarja natančnostpravilna izvedba in varnostusklajenost dihanja in gibanja ter zavedanje notranjih občutkov.

Tečaji joge so primerni za osebe vseh starostnih skupin, tako za ženske kot moške, ne glede na začetno predznanje ali fleksibilnost telesa. Center AJURJOGA je opremljen z naravnimi materiali in opremo, je zračen in svetel. Na razpolago so kocke, trakovi, blazine in pene, s kateri si pomagamo do pravilne in intenzivne izvedbe jogijskih položajev.

Kvalitetne joga pripomočke lahko kupite v spletni trgovini ali v studiu.

Tečaji joge – opis

Tradicionalna hatha joga je osnovana na sistemu Sivananda joge, katera je ena izmed najstarejših in razširjenih zvrsti hatha joge na svetu. Vadba hatha joge vsebuje sledeče elemente: asane, pranajame, mudre in bandhe ter globoko sproščanje in tehnike koncentracije.

Na vadbi tradicionalne joge se poudarja pravilna in natančna izvedba, zadrževanje in zavedanje jogijskih položajev, zavedanje diha in stanja uma. Pri vadbi se uporabljajo pripomočki kot so trakovi, kocke, blazine in stoli, kateri pripomorejo k pravilni, globlji in varni vadbi, po vzrou Iyengar joge.

Hatha joga primerna za začetnike joge kot tudi za poznavalce joge, ki želijo nadgraditi znanje iz tehnik pravilne in natančne izvedbe jogijskih položajev, dihalnih vaj, muder in bandh, odmika čutil v notranjost in koncentracije, ki vodi v meditacijo.

Vadba joge se izvaja v treh težavnostnih stopnjah:

 • Tradicionalna joga 1 – joga za začetnike – lažja vadba joge – primerna je za vse, ki se prvič srečujejo z jogo ali za tiste, ki želijo obnoviti osnove pravilne in natančne izvedbe izbranih jogijskih položajev in dihalnih vaj,
 • Tradicionalna joga 1-2 – srednje težka vadba joge – primerna je za vse, ki so že obiskovali jogo in ne želijo učenja zahtevnih jogijskih položajev in dihalnih tehnik,
 • Tradicionalna joga 2 – težja vadba joge – primerna je za vse, ki so vsaj eno leto obiskovali tradicionalno jogo 1 in želijo napredovati v tehnikah bolj zahtevnih jogiskih položajev in dihalnih vaj,
 • Tradicionalna joga 3 – napredna vadba joge – primerna je za vse, ki so vsaj eno leto obiskovali tradicionalno jogo 2 in se želijo poglobiti v tradicionalne tehnike hatha in raja joge.

Vadba tradicionalne hatha joge 1, 1-2, 2 in 3 traja 90 minut.

Ajurvedska joga združuje znanja iz področja ajurvede in joge. Vadbe se spreminja in sledi trem sezonam in vplivom doš na telo. Zunanji vplivi letnih časov imajo vpliv tudi na naše telo in um. Če uravavamo presežke, ki jih sezona prinaša, ostajamo zdravi skozi celo leto.

Vsake tri mesece se program menja in tako podpira naravne mehanizme ohranjanja psihofizičnega zdravja.

 • v jesenskem času je poudarek na vata doši, torej obnovitveni oz. restorative jogi in umirjanju živčnega sistema
 • v zimsko spomladanskem času je poudarek na kapha doši, torej pospeševanju cirkulacije, detoxu, odpiranju prsnega koša in ogrevanju
 • v pozno spomladanskem in poletnem času je poudarek na pitta doši, torej hlajenju, delovanju na jetra in žolčnik, zasukih in

Vsaka vadba vključuje izbrane jogijske položaje, dihalne in sprostitvene tehnike, ki delujejo na doše in s tem odpravlja nastala neravnovesja. Program vadbe je primeren za vse, ne glede na stopnjo predznanja.

Na vadbi se poudarja pravilna izvedba, varnost in jasna razlaga. Skupina je majhna, kar omogoča individualne korekcije.

Vadba traja 90 minut.

Jogalates vadba vsebuje elemente pilatesa in poudarka na krepitvi globokih trebušnih mišicah ter elemente joge, kot so sproščanje, dihalne tehnike in jogijski položaji, s katerimi raztezamo celo telo.

Na vadbi se poudarja pravilna izvedba, varnost in jasna razlaga. Skupina je majhna, kar omogoča individualne korekcije.

Vadba jogalates traja 90 minut.

Vinyasa joga je dinamični stil vadbe, kjer si asane oz. jogijski položaji sledijo brez vmesne pavze. Asane so intenzivne, zato je tudi vadba bolj energetska in močna. Kljub temu je vadba celostna, saj vsebuje vse elemente tradicionalne vadbe joge in vključuje tudi dihalne vaje, ogrevanje ter vodeno sproščanje.

Vadba je primerna za tečajnike, ki že poznajo osnove joge ali so obiskovali Tradicionalno jogo 1 ali več.

Na vadbi se poudarja pravilna izvedba, varnost in jasna razlaga. Skupina je majhna, kar omogoča individualne korekcije.

Vadba vinyasa joge traja 90 minut.

Joga za starejše (senior joga) se izvaja počasi in natančno. Z uporabo pripomočkov kot so trakovi, kocke, blazine in stoli si pomagamo pri pravilni, globlji in varni vadbi joge ter z njimi obidemo morebitne telesne omejitve.

Velik poudarek se daje razgibavanju vseh sklepov in hrbtenice ter vajam, ki uravnavajo delovanje živčnega, dihalnega in prebavnega sistema. Na vadbi se vedno izvaja dihalne vaje, s katerimi se ponovno naučimo pravilnega dihanja.Joga vadba se zaključi z daljšim vodenim sproščanjem – joga nidra, ki omogoči sprostitev na fizičnem, mentalnem in duševnem nivoju.

Vadba joge je primerna za:

 • starejše
 • začetnike
 • vse, ki želijo manj intenzivno, a še vedno učinkovito vadbo joge

Na vadbi se poudarja pravilna izvedba, varnost in jasna razlaga. Skupina je majhna, kar omogoča individualne korekcije.

Vadba joge traja 90 minut.

Vsak petek je na sporedu ena izmed tehnik, katera nas sprosti. Na sporedu se izmenjujejo joga nidra, meditacija in zvočne kopeli.

Na vadbi meditacije in joga nidre se z uporabo različnih tehnik učimo postopnega fizičnega in mentalnega sproščanja ter zavedanja svoje subtilne notranjosti. Le sproščeno telo in um nam omogočata vadbo tehnik koncentracije (dharana), ki vodijo v meditacijo (dhyana). Vadili bomo različne tehnike koncentracije in pri tem uporabljali dih, zvok ali formo za umiritev miselnega toka. Vse tehnike izvirajo iz himalajske tradicije joge.

V jogijski tradiciji veljata sproščanje in meditacija za napredne jogijske tehnike joge. Te so bolj subtilne od vadbe jogijskih položajev in nam omogočajo spoznati svoje energetsko in mentalno telo ter stik s seboj.

Zvočna kopel je najhitrejše orodje, ki nam pomaga do globoke sprostitve fizičnega in mentalnega telesa. Ob tem se povežemo s svojim bistvom.

Petkove vadbe imajo številne pozitivne učinke:

 • sprostimo centralni živčni sitem
 • odpravljamo psihosomatske bolezni
 • odpravljamo bolečine
 • zmanjšujemo anksiozna stanja in stres
 • izboljšujemo kvaliteto spanca
 • pridemo v stik s podzavestjo
 • postopoma odpravljamo neželjene miselne vzorce
 • lažje obvladujemo stresne situacije
 • širimo svoje zavedanje

Vadba traja 60 minut.

Individualna vadba poteka po dogovoru, 90 min.

Individualna joga se lahko izvede tudi v angleškem jeziku.

Cenik tečajev joge

 • Karta 1x tedensko v skupini (4 obiski na mesec)
  • Joga tečaj, 90 min – 1 mesec 55 eur, 5 mesecev 260 eur
  • Senior joga, 90 min – 1 mesec 50 eur, 5 mesecev 237 eur – cena velja za upokojence
  • Joga nidra, Skupinska zvočna kopel, 60 min – 1 mesec 50 eur; enkratni obisk – 17 eur
 • Karta 2x tedensko v skupini (8 obiskov na mesec)
  • Joga tečaj, 90 min – 1 mesec 105 eur, 5 mesecev 500 eur
  • Paket 8 obiskov – 130 eur za popoldanske vadbe, 115 eur za upokojence za dopoldanske vadbe, veljavnost 3 mesece
 • On-line vadba, posnetki dostopni 24/7 – 1 mesec 30 eur
 • Prvi obisk v studiu, 90 min – 12 eur, se vračuna ob nakup karte
 • Individualna vadba, 90 min – 50 eur
 • joga pripomočki so na voljo v spletni trgovini
 • Cenik je veljaven od 20. avgusta 2023 dalje

Minimalno število v skupini je 6 oseb.

Upravičene izostanke zaradi zdravstvenih razlogov se lahko prenese v naslednji mesec pod pogojem, da je plačana vadnina za naslednji mesec. Izostanke se lahko nadomesti po dogovoru v okviru ostalih razpisanih vadb joge.

Plačilo vadnine se izvede najkasneje do 10. v mesecu za tekoči mesec oz. semester; v studiu z gotovino ali preko bančne transakcije. Plačilo za vadbo joge se opravi na:

Ajuragni, Rajendra Kumar Yadav s.p., Vodnikova 187, 1000 Ljubljana
Številka TRR: SI56 1010 0006 1134 827

V namen napišite vaše ime, priimek, dan in skupino.

Napotki za vadbo joge

 • Joga podlogo, ki je osebni predmet, prinesemo s seboj. Podloga naj bo nedrseča, neraztegljiva in dovolj debela, sicer so možni zdrsi pri izvajanju položajev! Primerno joga podlogo lahko kupite v studiu ali na spletu.
 • Smo točni. Na vadbo prihajamo vsaj 10 minut pred začetkom, tako da imamo dovolj časa za pripravo. Če zamudimo, počakamo pred dvorano in vstopimo šele, ko se začetno sproščanje zaključi.
 • Ugasnemo mobilne telefone.
 • Pred pričetkom vadbe joge smo v tišini, gremo na mesto, kjer bomo vadili in se leže sproščamo.
 • Vadimo v udobnih oblačilih ter bosi.
 • Močni vonji lahko motijo ostale vadeče, zato vedno poskrbimo za čistost telesa ter ne uporabljamo močnih parfumov in dišav.
 • Na vadbo ne hodimo, ko smo bolni, zaradi možnosti okužbe ostalih udeležencev. Vadbo lahko nadomestimo v drugih terminih.
 • Vadimo na prazen želodec, kar pomeni, da obilnejše hrane ne užijemo vsaj tri ure pred vadbo.
 • Med vadbo ne pijemo tekočin, po vadbi pa si lahko privoščimo vodo ali zeliščni čaj.
 • Med vadbo se ne primerjamo z ostalimi vadečimi, ne tekmujemo, vadimo zase, poslušamo svoje telo in navodila učiteljice/učitelja.
 • S seboj lahko prinesemo odejo, katera nas bo grela pri končnem sproščanju.
 • Izostanek na vadbi joge se lahko nadomešča v drugih terminih po predhodnem dogovoru in se lahko koristi do poteka termina zakupljene karte.

Prijava na tečaj joge

Na tečaj joge se lahko prijavite preko telefona069 965 695; pokličite od ponedeljka do petka, od 10:00 do 17:00 ure, ali preko elektronske pošte: [email protected] .