Tečaj ajurvedske kuhinje

Ajurveda je najstarejša znanost, ki je prepoznala zakone narave in življenja. Človeka vidi v njegovi celoti, ne le fizično, mehansko telo, temveč tudi njegove subtilnejše plasti, ki so energija, čustva in misli, inteligenca ter zavest. Zakoni delovanja narave in človeka veljajo po vsem svetu enako, zato ajurveda deluje ne glede na njen geografski izvor.

Nekaj let je bil moderen rek ‘si to kar ješ’, ajurveda pa je že pred tisočletji bila korak naprej in pravila ‘si to kar prebaviš‘. Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, organiziramo kuharske delavnice ajurvedske kuhinje. Večina jedi, ki jih pripravljamo je veganskih in nekaj vegetarijanskih.

Na delavnicah boste spoznali sledeče

  • kaj je ajurveda?
  • kako uporabljati začimbe?
  • kako pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov?
  • praktično izkusili pripravo jedi iz lokalnih sestavin po načelih ajurvede
  • dobili skripto z avtorskimi recepti
  • okušali vse jedi

Termini delavnic

Prvi trije termini delavnic so:

  • sobota, 15. februar, 2020 ob 9:30 uri
  • sobota, 21. marec, 2020 ob 9:30 uri
  • sobota, 9. maj, 2020 ob 9:30 uri

Kje izvajamo tečaj ajurvedske kuhinje?

  • v centru Ajurjoga, Vodnikova 187, 1000 LJ

Komu je tečaj namenjen?

Delavnice so namenjene vsem, ki bi se radi spoznali z osnovami ajurvede, preizkusili in se naučili kuhati nekaj indijskih jedi.

Vodje delavnic

Delavnice bova vodila Kaja Kastner Yadav, medn. certif. svetovalka ajurvede in Rajendra Kumar Yadav, učitelj joge, ki prihaja iz Indije ter kot gurman in poznavalec indijske kuhinje zna pričarati jedi bogatega okusa.

Cena

Cena posamezne delavnice znaša 60 eur, za člane centra Ajurjoga 57 eur. Sklop vse treh delavnic – popust 10 %.

Informacije in prijava

Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]