Ajurveda

Ajurveda je znanost o življenju in najstarejši medicinski sistem na svetu. Čeprav izhaja iz področja Indije, njene 5.000 in več let stare zakonitosti o naravi in človeku veljajo po celem svetu enako. Skozi tisočletja delovanja je dokazala svojo veličino pri zdravstveni preventivi in zdravljenju na naraven način. 

centru ajurvede in joge AJURJOGA nudimo storitve za celostno ravnovesje:

Ajurveda deluje holistično oz. celostno saj upošteva telo, um in dušo posameznika ter temelji na filozofiji povezanosti narave in človeka. Le usklajeno delovanje uma in telesa nas privede do Sebe. Biti v Sebi pomeni tudi slediti svoji Dharmi – svojemu poslanstvu, živeti takšno življenje, ki je naše lastno bistvo. Ko smo v tem toku, dopuščamo življenjski energiji, da teče skozi nas. In kar teče, je živo. Kar ne teče, služi bolezni.

Ajurveda vidi bolezen kot zadnji klic telesa, da nekaj spremenimo. Notranji razlogi za njen nastanek so največkrat:

  • nepravilno kombiniranje hrane
  • uživanje neustrezne prehrane, napitkov, začimb in zelišč glede na našo konstitucijo
  • neustrezen način življenja, dnevna rutina in aktivnosti glede na našo konstitucijo
  • stres, posameznikovo negativno razmišljanje in čustvovanje ter nezadovoljstvo v medosebnih odnosih
  • delovanje v nasprotju z našim notranjim Bistvom.

Z metodami ajurvedske diagnostike poiščemo vzrok neravnovesja, ga odpravimo in z naravnimi metodami vzpodbudimo telo, da samo vzpostavi ravnovesje oz. zdravje. Z različnimi tehnikami vplivamo tudi na um in delujemo celostno. Ko enkrat razumemo te principe, lahko pričnemo s primernimi ukrepi in sami poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje.

Ajurvedsko diagnostiko in svetovanje opravlja vodja centra Ajurjoga Kaja Kastner Yadav, medn. certif. ajurvedska svetovalka in učiteljica joge.

Nakup ajurvedskih izdelkov in jogijskih pripomočkov lahko opravite v naši spletni ajurvedski trgovini.