Ajurveda

Ajurveda izhaja Ved in je tisočletja star medicinski sistem, ki govori o dolgem in srečnem življenju. Dosežemo ga s primernim življenskim slogom, prehrano in zelišči. Vključimo lahko tudi jogijske tehnike ter čistilne tehnike panchakarme. Čeprav izhaja iz področja Indije, njene 5.000 in več let stare zakonitosti o naravi in človeku veljajo po celem svetu enako. Skozi tisočletja delovanja je dokazala svojo veličino pri preventivi in zdravljenju na naraven način. 

Ajurvedske storitve AJURJOGA centra

V centru AJURJOGA nudimo naravne celostne storitve, s katerimi vzpostavimo ravnovesje v telesu, umu in duši.

Strokovno osebje

Ustanoviteljica Ajurjoga centra, mag. Kaja Kastner Yadav se izobražuje iz ajurvede od leta 2008. Pridobila je naziv ayurvedic practitioner leta 2014 s strani Ameriškega ajurvedskega združenja – NAMA. Je osebna učenka svetovno znanega ajurvedskega zdravnika dr. Vasant Lada, pri katerem je z odliko zaključila enoletni rezidenčni študij na The Ayurvedic Institute, ZDA. Prakso in dodatna izobraževanja je pridobivala tudi na inštitucijah v Nemčiji in ajurvedskih klinikah v Indiji. Je mednarodno certificirana učiteljica joge od leta 2004, EYT-500.

Sodelavke in sodelavci Ajurjoga centra so izkušene učiteljice joge in ajurvedske terapevtke z večletnimi delovnimi izkušnjami in dolgoletnimi izobraževanji doma in tujini.

Naročanje na storitve

Na naše storitve se lahko naročite preko elektronske pošte [email protected]

Kako deluje ajurveda?

Ajurveda deluje holistično oz. celostno saj upošteva telo, um in dušo posameznika ter temelji na filozofiji povezanosti narave in človeka. Le usklajeno delovanje uma in telesa nas privede do Sebe. Biti v Sebi pomeni tudi slediti svoji Dharmi – svojemu poslanstvu, živeti takšno življenje, ki je naše lastno bistvo. Ko smo v tem toku, dopuščamo življenjski energiji, da teče skozi nas. In kar teče, je živo. Kar ne teče, služi bolezni.

Bolezen vidi kot zadnji klic telesa, da nekaj spremenimo. Notranji razlogi za njen nastanek so največkrat:

  • nepravilno kombiniranje hrane
  • uživanje neustrezne prehrane, napitkov, začimb in zelišč glede na našo konstitucijo
  • neustrezen način življenja, dnevna rutina in aktivnosti glede na našo konstitucijo
  • stres, posameznikovo negativno razmišljanje in čustvovanje ter nezadovoljstvo v medosebnih odnosih
  • delovanje v nasprotju z našim notranjim Bistvom in inteligenco

Vedno poiščemo vzrok neravnovesja, ga odpravimo in z naravnimi metodami vzpodbudimo telo, da samo vzpostavi ravnovesje oz. zdravje. Z različnimi tehnikami vplivamo tudi na um in delujemo celostno. Ko enkrat razumemo te principe, lahko pričnemo s primernimi ukrepi in sami poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje.