Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Ajurjoga, Kaja Kastner Yadav s.p.
Vodnikova cesta 187
1000 Ljubljana

DŠ: 50637088

Telefon: + 386 (69) 965 695

e-mail: [email protected]

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj.

Z oddajo osebnih podatkov na spletni strani imate pravice do nakupa v spletni trgovini Ajurjoga. 

Dostopnost informacij
Ajurjoga se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Ajurjoga ažurirajo. 

Vse cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Ajurjoga in kupcem je v spletni trgovini Ajurjoga sklenjena v trenutku, ko Ajurjoga kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Ajurjoga kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Ajurjoga in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Z oddajo naročila se kupec zaveže k izpolnitvi pogodbe.

V primeru oddaje naročila z načinom plačila po povzetju in neprevzema pošiljke je kupec obvezan plačati stroške pošiljanja in vračila pošiljke v višini 8 EUR.

Rok dostave 
Vsa naročila, oddana med delavnikom, odpošljemo v roku 2 delovnih dni in sicer v primeru plačila po povzetju ali preko Paypala. Naročila, ki imajo označeno plačilo na TRR pošljemo v roku 2 delvnih dni, ko prejmemo nakazilo na TRR.  

Načini plačila
Spletna trgovina Ajurjoga omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino,
  • z nakazilom na TRR podjetja,
  • z bančno kartico.

Stroški pakiranja in dostave znašajo 4,50 eur. V primeru plačila z gotovino v načinu po povzetju preko dostavne službe GLS se dodatno zaračuna strošek 1 eur.

Možen je osebni prevzem v Ajurjoga v Ljubljani. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Vračilo izdelkov

Nepoškodovane izdelke lahko stranka vrne v roku 7 dni. Poškodovani ali odprti izdelki niso predmet vračila. Stroški vračila izdelka so na strani kupca. Nato se izvede povračilo plačila kupnine, brez stroškov poštnine.

Izdaja računa

Ajurjoga po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca ali pa račun priloži naročilu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Komunikacija

Ajurjoga bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Ajurjoga izrecno spoštovala.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina Ajurjoga in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Pritožbe in spori
Ajurjoga spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected] . Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ajurjoga bo v sedmih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. Ajurjoga si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

Vse informacije na straneh spletne trgovine Ajurjoga, so informativnega značaja in niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave. V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.