Izjava o varstvu podatkov

1. Osebni podatki

Ajurjoga, Kaja Kastner Yadav s.p. zelo skrbno varujemo podatke in spoštujemo vašo zasebnost. Zbiramo, obdelujemo in uporabljamo vaše osebne podatke samo z vašim soglasjem ali če obstaja druga pravna podlaga za to v skladu z uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR in slovensko zakonodajo.

Osebni podatki se zbirajo samo v obsegu, ki je dejansko potreben za vzdrževanje našega poslovnega odnosa ali v obsegu za katerega ste nam jih predložili sami. Izbiramo sledeče podatke:

  • Osnovni kontaktni podatki (ime, naslov, telefonska številka, e-naslov);
  • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
  • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, način plačila, datum plačila, podatki o izdanem računu ipd.),
  • Občutljive osebne podatke, za katere ste nam dali pisno privolitev in se zbirajo za izvedbo ajurvedskega svetovanja.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
  • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;
  • za izvedbo ajurvedskega svetovanja

2. Dostop in izbris
Imate pravico, da kadar koli zahtevate vpogled v podatke, ki jih shranjujemo o vas, informacije o njihovem izvoru in prejemnikih, namena obdelave ter tudi pravico do popravka, prenosljivosti, ugovora, omejitve uporabe, blokiranja ali izbrisa netočnih in nezakonito obdelanih podatkov.

Če je prišlo do spremembe vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam to sporočite.

Imate pravico, da kadar koli prekličete soglasje za obdelavo vaših podatkov. Vaše zahteve za dostop, izbris ali druge povezane stvari lahko naslovite na kontaktne osebe navedene v 7. odstavku te izjave.

Če menite, da naša obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo o varstvu podatkov ali da so vaše pravice do varstva podatkov kršene na kakršen koli način, imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

3. Zasebnost podatkov
Za zaščito vaših osebnih podatkov izvajamo ustrezne organizacijske in tehnične varnostne ukrepe. Ti previdnostni ukrepi se nanašajo zlasti na zaščito pred nepooblaščenim, nezakonitim in naključnim dostopom, obdelavo, izgubo, uporabo ali manipulacijo podatkov. Kljub vsem prizadevanjem, da konstantno vzdržujemo visoko stopnjo skrbnosti, ne moremo izključiti, da si lahko tretje osebe ogledajo ali uporabijo podatke, ki nam jih daste na voljo preko interneta.

Upoštevajte torej, da ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za razkritje podatkov zaradi napak med prenosom podatkov, ki jih ne povzročimo mi in nepooblaščenim dostopom tretjih oseb (npr. napad hackerja na e-poštni račun ali telefon, prestrezanje faksa,…).

4. Uporaba podatkov
Obdelovali bomo podatke, ki so nam na voljo, za namene pošiljanje elektronskih reklamnih sporočil ter za druge namene za katere ste nam dali soglasje ali imamo za njih pravno podlago v splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Izjema je uporaba v statistične namene, če so razpoložljivi podatki anonimni.

5. Poročanje o incidentih
Prizadevamo si, da čim prej odkrijemo incidente, ki bi lahko kakor koli vplivali na varnost podatkov. V tem primeru vas bomo o tem takoj obvestili in če je potrebno to tudi prijavili pristojnemu organu.

6. Hramba podatkov
Podatke bomo shranjevali tako dolgo kot je potrebno za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti ali glede na zakonska določila.

7. Kontaktni podatki
Če imate vprašanja ali zahteve glede obdelave vaših osebnih podatkov, se prosimo obrnite na:

[email protected]

Lahko pa kontaktirate tudi odgovorno osebo za varnost podatkov:

Kaja K. Yadav na [email protected]

Upoštevajte, da lahko izjavo o varstvu podatkov kadar koli posodobimo. Zato vam priporočamo, da redno obiskujete to stran in preverite, ali smo našo izjavo posodobili.

Zadnja posodobitev: 2.2.2023