Rajendra Kumar Yadav

Prihajam iz Rajasthana, Indija, kjer so joga, vedski rituali in kuhanje del vsakdana. Družinsko življenje je temelj indijske družbe, zato sem kot najstarejši sin, po očetovi smrti že zgodaj prevzel odgovornost za mlajša brata in mamo. Pot me je za petnajst let vodila v Delhi, kjer sem deloval v turizmu in gojil strast do kuhanja in glasbe. Takrat sem prepotoval Indijo in spoznaval raznolikost moje dežele tudi po kulinarični plati. Po uspešni karieri se v milijonskem mestu nisem več videl in pot me je vodila v indijsko in nepalsko Himalajo. V odročnih vaseh in krajih, kjer so od vedno bili nastanjeni sadhuji in prakticirali svojo jogijsko prakso, je duhovna energija tako močna, da se mi ni bilo težko posvečati meditacijam več let.

Globoka spoznanja so transformirala moje predstave o materialnosti in preoblikovale vrednote. Povratek nazaj ni bil več mogoč. Spoznanja sem želel potrditi, zato sem v Rishikeshu opravil učiteljski tečaj joge v Swami Vivekananda Ashramu. Zvoki manter in glasbil so del našega življenja, zato sem se hitro našel tudi v igranju himalajskih posod. Terapije s himalajskimi posodami sem študiral pri znani mojstrici Maayi v Rishikeshu. Subtilnost te tehnike ima globoke učinke na telo, um in duha, zato jih rad uporabljam pri ustvarjanju harmonije. Harmonijo iščem tudi v okusih, zato rad kreiram vegetarijanske in veganske jedi po izročilu mojih prednikov, vendar s pridihom zahoda, v katerega me je pripeljala ljubezen.

Z ženo Kajo sva se spoznala v svetem mestu Rishikesh in od tam naprej pleteva skupno zgodbo o jogi, ajurvedi, hrani, zvokih in potovanjih. Vse z namenom ustvarjanja ravnovesja; med telesom in duhom, vzhodom in zahodom, moškim in žensko, ha-tha.

Z veseljem vas bom popeljal na kulinarična, zvočna in tudi prava duhovna potovanja v Indijo!

Rajendra Kumar Yadav, učitelj joge, zvočni terapevt