Razstrupljanje

Razstrupljanje v ajurvedi pomeni razbrementiti telo odvečnih doš vata, pitta in kapha, ame ali metabolnih odpadkov in opuščanje nezdravih mentalnih vzorcev. Vsaka oseba je edinstva, saj se razlikujemo po konstituciji telesa in uma, fizični in mentalni moči, trenutnemu zdravstvenemu stanju, življenjskemu slogu, prehranjevalnih navadah, področju bivanja, hobijih in aktivnostih. Iz tega razloga obstaja potreba po prilagoditvi čistilnih tehnik glede na posameznikovo stanje in zmožnosti. Po opravljeni celostni obravnavi se določijo najbolj primerne tehnike razstrupljanja ali čiščenja.

Post

Post je krajši postopek, s katerim delujemo na povečanje prebavnega ognja in posledično zmanjšanje metabolnih odpadkov, predvsem v prebavnem traktu. V ajurvedi se popolni post daljši od 16 ur ali post na vodi odsvetuje. Izvaja se posamezniku prilagojeno, tako z vidika trajanja kot tudi z vidika vnosa tekočin in hrane. Post v ajurvedi traja od 1 do 7 dni, v času posta se uživa tekočine in / ali hrano glede na vata, pitta in kapha došo. Post je učinkovit v akutnih stanjih in ne pri kroničnih težavah.

Domači ajurvedski detoks

Domači detoks je 7 dnevni postopek, katerega izvajamo v času spremembe sezone, največkrat spomladi in jeseni. To je najboljši čas, da telo očistimo odvečih doš in toksinov. Tako zmanjšamo možnost za alergije in kasneje sezonsko povzročena neravnovesja. Razstrupljanje je prilagojeno izvajanju doma. Izvaja se po navodilih glede jutranje rutine, masaže, uživanje prehrane in zelišč, izvajanja čistilnih tehnik ter jogijskih telesnih, dihalnih in sprostitvenih tehnikah.

Dve in pol urni webinar o toksinih, njihovem nastanku in ajurvedskem detoksu, navodila o izvajanju v obliki PDF in enomesečni dostop do on-line vaj za detoks je možno naročiti v paketu.

Panchakarma – bio čiščenje

Panchakarma je posamezniku prilagojeno čiščenje telesa (bio purification), ki odpravlja odvečne doše vata, pitta ali kapha ter metabolne odpadke oz. amo iz celega telesa. Razdeljena je v tri faze – predpripravo, čistilne tehnike in zaključek. Vse tri faze so prilagojene posamezniku. Panchakarmo organiziramo na otoku Rabu sodelovanju s kolegi iz Hrvaške, v sledečih terminih. Več infromacij je tu.

  • 27. april do 4. maj
  • 4. do 11. maj
  • 11. – 18. maj

Naročanje

Individualno razstrupljanje je možno po predhodnem celostnem pregledu. Naročila sprejemamo preko elektronske pošte [email protected]