Neravnovesja in rezultati

VIDEO – šest stopenj razvoja bolezenskega procesa. Številna neravnovesja nam otežujejo vitalno in srečno življenje. Z ajurvedo jih lahko obvladamo:

 • žensko zdravje – odsotnost menstruacije, boleče ali prekomerne menstruacije, porušeno ravnovesje glivic, razraščena tkiva, ciste na jajčnikih, po porodno obdobje, menopavza
 • hormonsko ravnovesje – preveč ali premalo delujoča ščitnica, vnetja ščitnice, sindrom policističnih jajčnikov – PCOS
 • prebavni trakt – zaprtost, vetrovi, povišana kislina, pekoči občutki, diareja, vnetja, slab zadah, hemoroidi, slabša absorpcija, porušeno bakterijsko / glivično ravnovesje, težave z jetri in žolčnikom
 • mentalno stanje – stres, anksioznost, panični napadi, nespečnost, izgorelost, težave s koncentracijo ali spominom
 • koža in lasje – vnetna stanja kože, prezgodnje sivenje las, izpadanje las
 • telesna teža – prekomerna ali prenizka telesna teža
 • krvno žilni sistem – povišan krvni tlak, povišan holesterol, slabokrvnost
 • kosti in sklepi – vnetna stanja sklepov, boleči sklepi
 • dihalni sistem – vnetje zgornjih in spodnjih dihal,
 • imunski sistem – nagnjenost k prehladom, vnetjem, alergijam, bolečine
 • preventiva – razni simptomi in znaki

Pričevanja strank:

Napihovanje

Poizkusila sem že številne preparate, tudi že ajurvedsko dieto in zelišča, vendar mi do sedaj ni nič pomagalo. Na pregledu pri Kaji sem prejela nova zelišča in začimbe, s katerimi sem izjemno zadovoljna. Končno nisem več napihnjena.
Stranka

Panični napadi, anksioznost, slabo spanje, glavoboli, nizek libido

Deset let sem se spopadala z anksioznostjo, tudi paničnimi napadi, nemirom in meglo v glavi. Slabo spim, zbujam se ponoči, imam nizek libido, v menopavzi sem tri leta. Antidepresive sem nehala jemati pred kratkim časom in jih ne želim več jemati. Po posvetu sem spremenila prehrano, jemala zelišča, izvajala oljenja in druge postopke. Po dveh mesecih sem počutim zelo bolje, spim bolje, glavobolov nisem več imela. Nimam več megle v glavi in tudi libido se je izboljšal. Zelo sem zadovoljna.
Stranka

Vročinski oblivi v času menopavze

Poizkusila sem več komercialnih preparatov proti vročinskim oblivom, brez uspeha. Ti so prisotni ponoči. Na svetovanju sem dobila dieto, morala sem izločiti določeno hrano in pijače. Šele, ko sem striktno upoštevala vsa priporočila, sem v enem tednu opazila izjemno spremembo. Vročinskih oblivov nimam več.
Stranka

Kandida, vneta koža in hraste na lasišču

Dlje časa se spopadam s kandido, ki povzroča težave v prebavnem traktu in veliko odvečne sluzi. Koža na lasišču je vneta, rdeča, srbeča in v hrastah. Z uporabo kreme, zeliščnih tablet in diete se je stanje kože v treh tednih popolnoma umirilo, počutje se je izjemno izboljšalo. Zabuhlost na obrazu se je popolnoma umirila.
Stranka

Menopavza, stres, suhost, vnetja

Zaradi izjemnega stresa in časa menopavze sem bila popolnoma brez energije, ves čas me je zeblo, brez energije, pričela sem veliko hujšati, težko sem hodila na blato. Čutila sem notranjo suhost na vseh sluznicah, pogosto so se mi pojavljala vaginalna vnetja. Po treh mesecih prilagojene prehrane in uživanja zelišč sem veliko bolj pomirjena, spim brez težav, čutim umirjenost, pridobila sem nekaj mišične mase, bolj toplo mi je, čeprav gremo v hladni del leta in nimam več vaginalnih vnetij.
Stranka

Vročinski oblivi po porodu

Po porodu sem imela vročinske oblive, ki nikakor niso izzveneli. Odvajanje je bilo preveč hitro, veliko sem se potila. Na svetovanju sem dobila dieto in zelišča, stanje se mi je v manj kot dveh mesecih izjemno izboljšalo. Vročinskih oblivov ni več, potneje se je umirilo, prav tako izbruhi na koži. Počutim se bolj lahkotna v telesu, nisem več utrujena in manj izčrpana.
Stranka

Telesna teža in krvni tlak

Ravnala sem po vaših nasvetih in sem, po moje, zelo ok. Nekoliko sem zgubila svoje teže, počutim se bolj lahkotno (za 3 kg v dveh mesecih). Sem vesela za nasvete, sploh za vsa navodila. Pritisk se mi je znižal.
Darja

Težave z odvajanjem

Skoraj sem zaključila s priporočenimi zelišči in moram reči, da res pomagajo. Moja prebava je dosti bolj mehka, uravnana in tudi kakšna pregreha se ne pozna tako močno.
Izgleda, da je res nekaj na mojih jetrih, ker si že tretja, ki je to izpostavila (prejšnji ajurvedski zdravnik + gospa na bio resonanci), končno pa so tvoja zelišča izboljšala mojo presnovo. Zanimivo je pa to, da so jetrni testi, ki sem jih opravila pred ca 6 meseci, bp.
Urša

Glavobol, brez energije, vetrovi

Po dveh mesecih upoštevanja napotkov nimam več glavobolov, imam občutno več energije, nimam več vetrov in trebuh ni več napihnjen.
Tanja

Zaprtje, hemoroidi, boleča menstruacija

Po dveh mesecih je odvajanje veliko boljše, opažam, da moram upoštevati predloge hrane. S predlaganimi zelišči sem si pozdravila hemeroide, kar je velik plus 🙂 Prej sem pogosto imela kri na blatu, sedaj je ni več! Tudi menstruacija je manj boleča.
Urša

Utrujenost, težavna koža, razdražljivo črevesje

S priporočeno prehrano in zelišči sem pričela 10 dni po pregledu. En mesec po tem sem kot nova, hvala vam. Počutim se odlično, moja koža je v veliko boljšem stanju, ravno tako tudi prebava.
Suzana

Visok pritisk ob stresu

Redno pijem samo eno zelišče zvečer, se namažem z oljem, kuham kosmiče in pijem veliko čaja. Zvečer izvajam dihalne tehinke in se trudim, početi stvari brez hitenja. Počutim se bolje, psihično sem se umirila, umiril pa se mi je tudi pritisk. Nisem še začela z uživanjem vseh zelišč, tako da pričakujem še večji učinek, ko pričnem.
Evelina

Triphala, krvni sladkor in vnete oči

Z uporabe triphale sem že zelo hitro opazila izboljšanje odvajanja, krvni sladkor se je znižal. Po vašem predlogu si umivam oči s čajem iz triphale in opažam manj vnetij ter odsotnost sluzi.
Stranka

Težave s spanjem

S spanjem je bolje in zbujam se bolj spočita. Prebava je boljša in je manj oblog na jeziku, tanjše so. Čez vikend sem si privoščila abhyango in se zares dobro pocutila.
Anja

Dermatitis

Z upoštevanjem predlagane prehrane in uživanjem zelišč sem odstranila dermatitis. Brez odrekanja in s primernim življenskim slogom sem tudi izgubila nekaj odvečnih kilogramov in se sedaj počutimo bolj lahkotno.
Petra

Povišana telesna teža in visok krvni tlak

Opravila sem predviden detox in redno uživam zelišča, v dveh tednih sem tako shujšala brez odrekanja 3 kg in tudi krvni tlak se je znižal. Nadaljujem z napotki.
Maja

Slab zadah

Z uporabo začimb in priporočenih zelišč sem odpravila trdovratni slab zadah, ki je bil pred tem prisoten kljub urejenemu stanju zobovja.
Klientka

Pre-menopavza

Po treh tednih uživanja zelišč so se oblivi občutno zmanjšali in do danes celo izzveneli. Vrnila se je tudi menstruacija.
Danijela

Kašelj, boleče grlo

V obdobju epidemije sem pričel kašljati, bil sem prehlajen in imel boleče grlo. Bal sem se, da se bo razvilo v kaj hujšega. Upošteval sem vse napotke in užival zelišča. Vsi simptomi so se hitro umirili in ostal sem zdrav.
Filip

Boleča menstruacija

Sporočam vam, da se je moja menstruacija uredila in da sedaj že drugi mesec nimam praktično nobenih bolečin. (ravno sedaj imam ciklus). Tudi drugače se počutim v redu in sem ves ta čas zdrava.
Eva

Hashimoto

Hotela sem ti samo sporočiti, da sledim tvojim smernicam prehrane in sem danes opravila teste za ščitnico in so se vrednosti zelo izboljšale. Do odlične. Hvala za nasvete.
Manuela

Astma, prebava

Draga Kaja! Želim vam povedati, da mi vaša zelišča zelo pomagajo! Prebava se zelo lepo ureja, pa tudi slab okus v ustih je izginil. Počutim se lahkotno in tudi diham lažje, čeprav je izdih občasno še otežen. Zelo sem hvaležna za vse nasvete!
Taja

Nizka energija

Sporočiti vam moram, da se držim vaših navodil in se že boljše počutim in imam več energije.
Mateja

Prebava se je uredila

Imela sem težave z zaprtjem, vetrovi, neredno menstruacijo, hladom v telesu. Po posvetu in upoštevanju napotkov so se vse težave rešile.
Jana

Sluz v telesu

Moram priznati, da je bil posvet pri Kaji nekaj, kar mi je naposled pomagalo omiliti in tudi odpraviti določene težave, s katerimi se spopadam že celo življenje. Pri Kajinem pristopu mi je všeč to, da je individualen. Pred posvetom sem nekatera živila jedla v svetem prepričanju, da so dobra zame. Potem pa se je izkazalo, da so morda lahko načeloma zdrava, ampak ne za moj organizem. Zdaj, ko se držim napotkov (no, priznam, da se tudi pregrešim :-), pa so omenjene težave večinoma izzvenele.
Klavdija