Bakrena flaška, mat

33.00 

Čudovita bakrena steklenica je izdelana iz čistega visokokakovostnega bakra. Je neprepustna, ročno izdelana in z dolgo življenjsko dobo. V Indiji se posode iz bakra imenujejo “Tamra Jal”.

Bakrene posode so se včasih uporabljale za shranjevanje vode zaradi antibakterijskega učinka, kar je bilo ključno za ohranjanje neoporečnosti vode. Voda čez noč reagira s kovino, ki se kot mikroelement izloči vanjo. Bakrena voda je običajno bazična in tako uravnoveša tudi pH vrednost v telesu. Baker deluje tudi protibakterijsko, antioksidativno, pomlajevalno ter čisti toksine in proste radikale, poleg tega baker stimulativno deluje na možgane.

Uporablja se jo v kombinaciji z bakrenim kozarcem.

Kapaciteta: 750 ml

11 na zalogi

Opis

Varna količina vnosa bakra je 2 mg na liter vode. Raziskave kažejo, da je voda shranjena v bakreni posodi več ur absorbirala manj kot 1/20 te količine bakra, kar predstavlja varno količino vnosa. Svetujemo, da na dan zaužijete le en do dva litra vode.

Voda iz bakrene posode najbolj primerna za kapha in vata došo.

Uporaba: Bakreno steklenico zvečer napolnite z vodo, pustite stati čez noč in vodo popijte naslednje jutro. Z znanstvenega vidika je voda med shranjevanjem absorbirala čisti baker, ki je v tej obliki bistven mineral za telo. Bakreno steklenico lahko priročno uporabljate tudi na poti in jo vzamete s seboj na potovanje ali pohodništvo.

Čiščenje: Ker je steklenica za vodo izdelana iz bakra, bo sčasoma seveda izgubila svoj sijaj. Za čiščenje potrebujete ščepec soli, kisa ali pecilnega praška in rezino limone. Sestavine potresemo na rezino limone in s to mešanico rahlo podrgnemo površino steklenice. Limona in sol tvorita mešanico, ki naravno odstrani patino in bakru povrne sijaj. Steklenico sperite z vodo in pustite, da se dobro posuši. Tudi notranjost bakrene steklenice patinira, vendar to ne vpliva na kakovost vode, shranjene v steklenici. Priporočamo, da notranjost steklenice občasno očistite s toplo vodo in kapljico tekočega mila ter jo nato dobro sperite. Bakrena steklenica ni primerna za pranje v pomivalnem stroju ali shranjevanju drugih tekočin.