Zvočna terapija in meditacija – solsticij, 21. december


Podrobnosti dogodka


Zimski solsticij nastopi 21. decembra in označuje najdaljšo noč ter najkrajši dan v letu. Po tem dnevu se postopoma dnevi zopet daljšajo in skorajda neopazno bomo prešli v bolj sončni del leta. Včasih so ljudje častili sonce, saj je bil vir energije, obilja in transformacije. Včasih je ta dan predstavljal nov cikel, zato so se ljudje v tem obdobju obdarovali in praznovali nov začetek.

Letos nastopi na ta dan tudi konjunkcija Saturna in Jupitra. Planet Jupiter se v vedski astrologiji imenuje Guru, kar pomeni vodnik ali učitelj med planeti. Saturn pa je Shani, ali veliki učitelj. Astronomi z besedo konjunkcija opisujejo srečanje planetov. Na ta dan bo par narazen le 0,1 stopinje in bo na nebu viden kot podolgovata zvezda. Poravnava bo nastala v znamenju Vodnarja, kar prinaša novo energijo v ta svet.

Vsako leto smo v Ajurjoga centru skupaj praznovali nov začetek leta in bi radi to ohranili tudi letos. Ker se ne moremo srečati v živo, bomo na ta poseben dan imeli skupno meditacijo in zvočno terapijo s himalajskimi posodami, kar pri vas doma 🙂

Vabljeni, da se nama pridružite v ponedeljek, 21. decembra ob 18:30 uri preko aplikacije gotomeeting. Pričeli bomo s poslušanjem zvokov sedmih himalajskih posod in nadaljevali z vodeno meditacijo. Ob 19:22 uri, ko nastopi srečanje obeh planetov bomo v tišini, povezani v nameri, se odpirali svetlobi in stiku s Seboj.

Več skupin po celem svetu se na ta dan organizira in izvaja skupinske meditacije. Tako se bomo tudi mi povezali v globalno mrežo ter dvigovali lastno vibracijo in širili zavedanje onkraj misli.

Vabljeni, da se nam pridružite preko aplikacije gotomeeting.

Pošljite vaš elektronski naslov na [email protected], da vam pošljemo povezavo.

Namaste!

 

    Prijava na dogodek

    Ime in priimek (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Telefon (obvezno)

    Dodatna vprašanja