Ajurvedski recept za grenivkin sok

Grenivkin sokŠe je čas, da se znebimo kakšnega kilograma pred poletjem. Pri tem iz izkušenj vemo, da so ajurvedske masaže s primernimi olji in zeliščnim prahom zelo učinkovite. Posebnost naših masaž je v tem, da poleg spodbujanja cirkulacije limfe, delujemo tudi na marme – energetske točke, preko katerih delujemo na pretok energije v telesu. Če temu dodamo še primerno prehrano za našo došo, kaj hitro dobimo linijo, ki bo ostala.

Tudi napitki so nam v pomoč pri izgubi teže. Tokrat smo pripravili grenivkin sok. Grenivkin sok bo najbolj učinkoval, če ga pijemo zjutraj na tešče ali vsaj pol ure pred obroki, nikakor pa ne po obroku. Ta kombinacija je najboljša za redukcijo kapha doše, niža tudi vata došo, pitta doša pa je bolje, da se mu izogne. Ta sok dobro vpliva na prebavo, reducira maščobno tkivo, holesterol in sluz v telesu ter uničuje kandido. Dviguje tudi delovanje ščitnice.

Recept za grenivkin sok

Za en kozarec napitka potrebujemo sledeče sestavine:

Grenivko olupimo in razdelimo na krhlje ter skupaj z ostalimi sestavinami s paličnim mešalnikom ali blenderjem miksamo do kremaste strukture. Grenivkin sok prelijemo v kozarec in pijemo zjutraj na tešče ali pred obrokom.

Uživajte v poletju! Jeseni pričnemo s šolo ajurvede in joge, kjer se učimo kako s prehrano, dnevno rutino, ajurvedskimi rituali in jogo vzpostavljamo ravnovesje v telesu in umu. Vabljeni, da boste tudi sami ustvarjali zdrave recepte za svojo došo! Sharkara sladkor lahko kupite v spletni trgovini.