Sharkara, ajurvedski trsni sladkor

5.30 

Sharkara nastane iz sladkornega trsa in je najbolj cenjena vrsta ajurvedskega sladkorja. Ta kraljevi sladkor zahteva veliko truda za proizvodnjo in je izdelan po tradicionalnih ajurvedskih metodah. Kompleksni proizvodni proces omogoča, da sharkara sladkor ne zakisli telesa.

Sestavine: Sharkara.

Količina 300 g

10 na zalogi

Opis

Sharkara je zelo blaga in po ajurvedi je blagodejna za vzpostavljanje ravnotežja, zlasti umirja vata in pitta doši. Sestavine trsnega sladkorja, ki povzročajo kislino, najdemo predvsem v sklepih in koreninah rastline. Čiščenje in počasen proces ponovne kristalizacije, med katerima se izgubi približno tretjina volumna, te toksine odstranita. Svetlo rumeni, neenakomerni kristali, ki ostanejo, se posušijo na vročem, poletnem indijskem soncu. Med tem procesom kristali dozorijo in pridobijo svojo moč. Posušene kristale se zdrobi na manjše koščke.

Ob koncu procesa rafiniranja je običajen beli sladkor navadno beljen z žveplovo kislino, ki uničuje vse pozitivne lastnosti. Pri proizvodnji klasične ajurvedske sharkare, se tovrsten postopek beljenja izpusti, kar je razvidno iz svetlo sive barve sladkorja. Sharkara ima skoraj nevtralno vrednost pH.