Katarina Supan

Po izobrazbi sem sociologinja, po duši umetnica, po stroki pilates inštruktorica, učiteljica bikram, hatha in vinyasa joge. 


Katarina Supan je praktikantka reikija, access consciousness barsov, energetske masaže in refleksologije. Znanje je nabirala tudi na šamanskih delavnicah ter raziskovala načine zdravljenja in samozdravljenja skozi thetha healing, samohipnozo, regresijo ter ostalimi različnimi tehnikami, ki širijo obzorje zavesti, vključujejo delo na sebi in delo z energijami. Poizkusila se je tudi v vlogi učiteljice plesa kubanske salse, uživa še v plesu kizombe in bachate.


Leta 2009 je Katarina pri FZS opravila licenco za vaditeljico, kasneje še inštruktorico Pilatesa. Leta 2017 je pod vodstvom Tinkare Končar opravila 4 mesečni zasebni učiteljski tečaj bikram vroče joge. Leta 2019 je nova znanja poglabljala v Grčiji na Kreti, kjer je uspešno zaključila svoj 200 urni Hatha Vinyasa joga učiteljski tečaj, pod vodstvom Tanje Popovič. V letu 2019 se je izobrazila na področju Ajurvede, kjer je v 1 letu nabrala 200 ur znanja s področja Ajurvede in joge v mentorstvu Kaje Kastner Yadav Ajurjoga center. V letih 2018-2019 se je izobraževala tudi na področju Tantra joge pod mentorstvom Polone Sepe in kasneje tudi Denisa Forte.

Kako se Katarina danes vidi kot učiteljica joge in pilatesa?


Vidim se kot nekdo, ki vedno skuša od tečajnikov iztisnit tisto najboljše kar lahko dajo od sebe. Sem zahtevna učiteljica in opazim vse malenkosti, ki se jih da izboljšat ali nadgradit. Tečajnike učim, da spoznajo in razumejo svoje telo ter da vedno znova postavljajo izzive sebi, umu, telesu ter delujejo znotraj ‘pametne’ uporabe svojega telesa. Kar dajem na svojih urah je pozitiven odnos do sebe in sveta okoli sebe. Ljudje vedno zapustijo moje ure v boljšem razpoloženju kot so prišli. Za to poskrbim z zanimivimi položaji, ki zahtevajo koncentracijo, fokus in preciznost. Na koncu vedno poskrbim da začinimo uro s sprostitvijo ali zdravilno meditacijo 😉 Tečajniki pravijo, da uro vedno zapustijo z boljšim počutjem in umirjenim umom.