Pomlajevanje, vitalnost in dolgoživost z ajurvedo – predavanje z dr. Prerak Shah


Podrobnosti dogodka


dr. Prerak ShahAjurvedska znanost je razdeljena na osem področij znanj in sicer na interno medicino, pediatrijo, mentalne bolezni, bolezni glave in vratu, kirurgijo, toksikologijo, pomlajevalne terapije ter znanja o ohranjanju vitalne energije. Cilj ajurvede je vedno bil ohranjanje dolgega in zdravega življanja z namenom uresničiti končni cilj življenja – samospoznanje. Zato so se v ajurvedi še posebej s tem namenom razvile pomlajevalne terapije – rasayana chikitsa.

S staranjem in stresom so telesna tkiva podvržena številnim spremembam. Namen rasayana chikitse je izboljšati zdravje in dolgoživost osebe s krepitvijo metabolizma ter zmanjševanjem procesa staranja tkiv, izločanjem odpadnih snovi in toksinov iz telesa ter izboljšanjem delovanja imunskega sistema. Na ta način dvignemo ojas – vitalno energijo in sposobnost obrambe telesa ter sattvo – pozitivno duhovno kvaliteto ter mentalno jasnost.

Oseba, ki želi dolgo in zdravo živeti mora slediti določenim življenjskim pravilom, prehrani, aktivnostim ter uživati zelišča, ki s svojimi antioksidativnimi in pomaljevalnimi učinki delujejo na um in telo. Za namene pomlajevanja moramo v telesu tudi odpraviti toksine, za kar ajurveda pozna zelo učinkovite tehnike. S temi metodami ponovno aktiviramo življenjsko energijo in tako ohranjamo mladost in vitalnost telesa in uma.

Na predavanju nam bo ajurvedski zdravnik, dr. Prerak Shah, pojasnil na kakšen način si lahko sami pomagamo, kakšen moram biti naš življenjski slog, aktivnosti in prehrana ter katera zelišča uporabljamo, če želimo ohraniti mladost in se pomladiti.

Komu je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno vsem osebam, ki:

 • živijo v stresu,
 • čutijo pomanjkanje energije in vitalnosti,
 • imajo kronična obolenja,
 • imajo vnetna stanja v telesu,
 • imajo starostne težave,
 • želijo spoznati tehnike pomlajevanja in ohranjanja dolgega življenja.

Predavatelj

Dr. Prerak Shah, ajurvedski zdravnik, je pionir v svoji državi Gujarat, Indija, kjer je ustanovil prvi popolni panchakarma center daljnega leta 1988. Od takrat dalje se je njegova bolnica razširila tudi v izobraževalni center ter center za klinične raziskave ajurvedskih zelišč. Predava v tujini, predvsem v Nemčiji in drugih evropskih državah ter je svetovalec za razvoj ajurvedskih produktov nemškemu podjetju Amla.de.

Preberite intervju z njim!

Datumi in cene predavanj

V okviru evropske turneje bo organiziranih več predavanj za splošno in strokovno javnost (za študente ajurvede, svetovalce ajurvedske medicine, zdravnike in medicinsko osebje ter vse, ki želijo poglobiti svoje znanje o ajurvedi) ter osebna svetovanja z dr. Prerak Shah.

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.

petek, 16. junij od 17:00 do 20:00 ure – Pomlajevanje, vitalnost in dolgoživost z ajurvedo –  35 eur.

sobota, 17. junij od 9:00 do 13:00 ure – Diagnostika v ajurvedi60 eur

sobota, 17. junij od 14:30 do 17:30 ure – Ajurvedska zelišča – 50 eur

Paket – Diagnostika v ajurvedi + Ajurvedska zelišča – 90 eur

Paket – Diagnostika v ajurvedi + Ajurvedska zelišča + Pomlajevanje, vitalnost in dolgoživost z ajurvedo – 120 eur

Osebna svetovanja

V času obiska bo možno opraviti osebno ajurvedsko svetovanje z dr. Prerak Shah. Za informacije ali termin pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]

Informacije in prijava

Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]

Prijava na seminar se potrdi s plačilom na TRR – Ajurjoga, Kaja Kastner s.p., Kvedrova 8, 6000 Koper, TRR: SI56 0310 6100 0826 503

V namen prosim napišite vaše ime + priimek + ime seminarja.

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja