Ajurvedska kuhinja je delavnica, ki jo organiziramo že peto leto zapored, vsakokrat prikažemo nove recepte.
Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali kuharske delavnice ajurvedske indijske kuhinje. Večina jedi je veganskih in nekaj vegetarijanskih.
Na delavnicah boste spoznali sledeče:
- kaj je ajurveda
- kako uporabljati začimbe
- kako pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov
- praktično izkusili pripravo jedi po načelih ajurvede
- dobili skripto z avtorskimi recepti
- okušali vse jedi
Termin ajurvedska kuhinja – delavnica
- nedelja, 6. november 2022, ob 9:30 uri – glavna tema je jesen in zima v ajurvedski kuhinji
Pripravili bomo en napitek, tri glavne jedi in prilogo iz lokalne in sezonske zelenjave. Delavnica se zaključi ob ca. 14:30 uri, po užitju vseh pripravljenih jedi.
Komu je namenjena?
Delavnice so namenjene vsem, ki bi se radi spoznali z osnovami ajurvede, preizkusili in se naučili kuhati zdrave obroke, prilagojene letnim časom.
Vodje delavnic
Delavnice bova vodila Kaja Kastner Yadav in Rajendra Kumar Yadav.
Cena
Cena delavnice znaša 65 eur, za člane centra Ajurjoga 62 eur.
Informacije in prijava
Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]