Ajurvedska kuhinja po sezonah – kuharska delavnica


Podrobnosti dogodka

Traja od 29 november 2025 dol 23 maj 2026. Naslednja ponovitev: 29/11/2025 09:30


Ajurvedska kuhinja je delavnica, ki jo organiziramo že osmo leto zapored.

Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali kuharske delavnice ajurvedske kuhinje. Večina jedi je veganskih in nekaj vegetarijanskih.

Na delavnicah boste spoznali sledeče:

  • kaj je ajurveda
  • kako uporabljati začimbe
  • kako pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov
  • praktično izkusili pripravo jedi po načelih ajurvede
  • dobili skripto z avtorskimi recepti
  • okušali vse jedi

Pripravili bomo en napitek, tri glavne jedi in prilogo iz lokalne in sezonske zelenjave. Delavnica se zaključi ob ca. 14:30 uri, po užitju vseh pripravljenih jedi.

Komu so delavnice namenjene?

Delavnice so namenjene vsem, ki bi se radi spoznali z osnovami ajurvede, preizkusili in se naučili kuhati zdrave obroke, prilagojene letnim časom in tistim, ki imate specifične težave in bolezni.
Vata doša – čas jeseni, zaprtje, napihovanje, težave s pridobivanjem teže, težave z živčnim sistemom, stres, anksioznost, mišično skeletne težave, kjer so v ospredju težave zaradi redukcije tkiv, zmanjšana rodnost, menopavza…
Kapha doša – zimski čas, težave z limfo, edemi, povišano telesno težo, holesterolom, trigliceridi, nizko delujoča ščitnica, Hashimoto, PCOS,…
Pitta doša – poletni čas, akne, izpuščaji, koprivnica, ekcem, rdečica, vnetja v telesu, občutki vročine, hiperacidnost, razjede, razdražljivost in jeza, pogosto odvajanje blata ali driska,…

Prednosti

Teoretičen del delavnice vodi mag. Kaja Kastner Yadav, avtorica knjige Ajurveda – vodnik za telo, um in dušo, medn. cert. svetovalka ajurvedske medicine, vodja enoletnega Izobraževanja iz uporabne ajurvede. Z veseljem bo odgovorila na vsa vaša vprašanja in vam bo na voljo tekom cele delavnice. Tako boste iz prve roke izvedeli prave infromacije o ajurvedi.
Praktični del vodi Rajendra Kumar Yadav, ajurvedski kuhar, mojster okusov in uporabe začimb.

Termini Ajurvedska kuhinja – delavnica

  • Ajurvedska kuhinja za jesen in zimo – vata doša – 29. november, 2025 ob 9:30 
  • Ajurvedska kuhinja za pozno zimo in pomlad – kapha doša – 28. februar, 2026 ob 9:30 
  • Ajurvedska kuhinja za poletje – pitta doša – 23. maj, 2026, ob 9:30

Vodje delavnic

Delavnice vodita Kaja Kastner Yadav in Rajendra Kumar Yadav.

Cena in prijava

Prijava je obvezna. Za prijavo pišite na [email protected] ali se prijavite preko spodnjega obrazca.

Cena delavnice znaša 75 eur + ddv. Za potrditev udeležbe je potrebno plačilo na TRR z obveznim vpisom v namen – aše ime in priimek, kuharska delavnica, datum delavnice. Število mest na delavnici je omejeno, mesto si zagotovite s plačilom na TRR:

Ajurjoga, Kaja Kastner Yadav s.p., Vodnikova cesta 187, 1000 Ljubljana
Številka TRR: SI56 1010 0006 0373 474

    Prijava na dogodek

    Ime in priimek (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Telefon (obvezno)

    Dodatna vprašanja