Ajurvedska kuhinja je delavnica, ki jo organiziramo že osmo leto zapored.
Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali kuharske delavnice ajurvedske kuhinje. Večina jedi je veganskih in nekaj vegetarijanskih.
Na delavnicah boste spoznali sledeče:
- kaj je ajurveda
- kako uporabljati začimbe
- kako pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov
- praktično izkusili pripravo jedi po načelih ajurvede
- dobili skripto z avtorskimi recepti
- okušali vse jedi
Pripravili bomo en napitek, tri glavne jedi in prilogo iz lokalne in sezonske zelenjave. Delavnica se zaključi ob ca. 14:30 uri, po užitju vseh pripravljenih jedi.
Komu so delavnice namenjene?
Prednosti
Termini Ajurvedska kuhinja – delavnica
- Ajurvedska kuhinja za jesen in zimo – vata doša – 29. november, 2025 ob 9:30
- Ajurvedska kuhinja za pozno zimo in pomlad – kapha doša – 28. februar, 2026 ob 9:30
- Ajurvedska kuhinja za poletje – pitta doša – 23. maj, 2026, ob 9:30
Vodje delavnic
Delavnice vodita Kaja Kastner Yadav in Rajendra Kumar Yadav.
Cena in prijava
Prijava je obvezna. Za prijavo pišite na [email protected] ali se prijavite preko spodnjega obrazca.
Cena delavnice znaša 75 eur + ddv. Za potrditev udeležbe je potrebno plačilo na TRR z obveznim vpisom v namen – aše ime in priimek, kuharska delavnica, datum delavnice. Število mest na delavnici je omejeno, mesto si zagotovite s plačilom na TRR:
Ajurjoga, Kaja Kastner Yadav s.p., Vodnikova cesta 187, 1000 Ljubljana
Številka TRR: SI56 1010 0006 0373 474
