Mumijo-shilajit, kapsule, NIMI

17.00

Shilajit imenujejo tudi mumijo. Je naravno prisoten katran v nekaterih himalajskih gorah, ki se izloča poleti. Vsebuje visok odstotek mineralov v ionski obliki, kar pomeni, da so 100% biološko dostopni in enostavno prehajajo v celice. Vsebuje magnezij, cink, železo, kremen in druge minerale v sledovih. Shilajit uporabljamo za grajenje rakta dhatu, krvnih celic in asthi dhatu, kostnega tkiva.

V tradiciji ajurvede shilajit deluje pomlajevalno na ledvica, urinarni trakt, pljuča, reproduktivne organe in imunski sistem. Zmanjšuje holesterol, odvečno telesno težo, ledvične in žolčne kamne, uravnava sladkor v krvi ter nizko delujočo ščitnico. Zaradi toplega, čistilnega in sušilnega učinka zmanjšuje kapha došo. Prevelike količine povečujejo vata in pitta došo.

Količina: 50 kapsul

9 na zalogi

Opis

Ajurvedsko prehransko dopolnilo predstavlja le del ajurvedske celovite rešitve za ravnovesje in mora biti izbrano glede na stanje vata, pitta in kapha doše. Šele vpeljava ustreznega načina življenja in prehrane glede na trenutno stanje vata, pitta in kapha doše bo dalo želene rezultate. Zato predlagamo, da se pred nakupom ajurvedskega prehranskega dopolnila posvetujete z ajurvedsko svetovalko/cem.