Nutricionizem v ajurvedi


Podrobnosti dogodka


ajurveda prehrana nutricionizemAli veste katera hrana, napitki in začimbe vam najbolj koristijo? Kupujete bio prehrano, super živila, sledite zadnjim trendom nutricionizma in še vedno ni vidnih učinkov na vašem počutju in zdravju? Se sprašujete zakaj nekdo, ki vedno pazi na količino hrane ne uspe shujšati, nekdo drug, ki veliko pojé ne pridobi teže? Ne veste kam bi se obrnili v poplavi nasprotujočih si nasvetov?

Ajurveda je najstarejši medicinski sistem na svetu in edini, ki določuje prehrano posameznika glede na njegovo edinstveno konstitucijo in neravnovesje. Preverjeno deluje že tisočletja, saj sledi naravnim zakonitostim, katerim smo podvrženi vsi.

Vsi se med seboj razlikujemo in vsakdo ima svojo edinstveno konstitucijo. Danes temu pravimo DNK zapis, pred 5.000 in več leti pa so temu v tedanji Indiji rekli ajurvedska konstitucija. Zaradi naše edinstvenosti se ne moremo primerjati z ostalimi, ravno tako tudi ne slediti splošnim trendom nutricionizma, ki so namenjeni vsem. Za optimalno zdravje moramo poznati sebe, svojo ajurvedsko konstitucijo in temu prilagoditi prehrano.

Udeležite se seminarja, kjer bosta glavni temi ajurveda in prehrana ter ugotovite katera hrana, napitki in začimbe najbolj ustrezajo vaši edinstveni ajurvedski konstituciji. Na seminarju bomo obravnavali sledeče teme:

– kaj je ajurveda in kaj so doše?

– kaj je agni – prebavni ogenj, katere vrste obstajajo, kako jih prepoznamo in kako uravnavamo?

– kaj je ama – toksini, kako jih prepoznamo in kako odpravimo?

– individualni test ajurvedske konstitucije – vata, pitta in kapha doša

– šest stopenj prebave

– šest okusov hrane in njihov vpliv na doše, organe in čustva

– prehrana, napitki in začimbe za vata, pitta in kapha došo

Udeleženci bodo vodeno opravili različne teste, predavateljica bo vsakemu preverila ajurvedsko konstitucijo in neravnovesje s pulzno diagnostiko.

Po zaključenem seminarju boste s pridobljenim znanjem in poznavanjem sebe lahko prilagodili prehrano svojim edinstvenim potrebam in se tudi v bodoče pravilno odzivali na spremembe v telesu. Prejeli boste seznam prehrane in začimb, ki odgovarjajo vaši konstituciji oz. neravnovesju.

V centru boste lahko kupili bio začimbe ter mešanice, ki vam ustrezajo, bio ajurvedska zelišča in številne druge pripomočke za ajurvedsko dnevno rutino ali ajurvedski detox.

Seminar se prične ob 9:30 in zaključi ob 13:30 uri, ob pavzi se boste posladkali z ajurvedskim čajem in zdravimi prigrizki.

Cena 60 € vključuje skripto predavanja, test konstitucije, sezname prehrane za vata, pitta in kapha došo, izvedbo pulzne diagnostike in čajanko.

Število mest je omejeno, zato si čim prej zagotovite sedež in pišite. Prijava na seminar se potrdi s predplačilom na TRR.

 

    Prijava na dogodek

    Ime in priimek (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Telefon (obvezno)

    Dodatna vprašanja