Joga na delovnem mestu


Podrobnosti dogodka


joga na delovnem mestuV službi preživimo najmanj eno tretjino dneva. Današnje službe so v večini primerov sedečega značaja, kjer več ur sedimo v prisilni drži, sključeni pred računalnikom. Tako so nekateri sklepi in mišice obremenjeni dinamično, drugi pa statično. Sčasoma sklepi izgubljajo gibljivost, preobremenjene mišice pa se lahko vnamejo. Težave, ki jih osebe navajajo zaradi tovrstne narave dela so pogosto:

 • bolečine v križu,
 • bolečine v vratnem in ramenskem predelu,
 • boleča zapestja,
 • utrujene oči in
 • zmanjšana koncentracija ter umska sposobnost.

Z vadbo jogijskih asan in dihalnih tehnik primernih za izvajanje v delovnem okolju si bomo olajšali težave in bolečine ter povečali koncentracijo. Na delavnici se bomo naučili vaj, ki jih lahko izvajamo v pisarni oziroma v sedečem položaju.

Potek delavnice

Na delavnici se bomo naučili pravilno izvajati učinkovite jogijske položaje, s katerimi bomo razbremenili zakrčene mišice in tako sprostili boleče dele telesa. Vadba je primerna za izvajanje v pisarni s pomočjo stola in mize. Prikazane bodo tehnike dihanja, ki pomirjajo živčni sistem ali povečujejo koncentracijo.

Predstavljen bo ajurvedski model razumevanja delovanja človekovega metabolizma in mentalnih sposobnosti glede na različne dele dneva. Ker se naše telo odziva na količino svetlobe, s tem spreminja funkcije in sposobnosti prebavnega sistema in mentalnih funkcij glede na to ali je jutro, poldan, popoldan, večer ali noč. Ko si dan organiziramo usklajeno z naravnimi procesi v telesu, delujemo v skladu z naravo in s tem ohranjamo zdravje!

Cena

Cena delavnice znaša 20 eur, za člane centra Ajurjoga 17 eur.

Informacije in prijava

Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja