Ghee, bio

15.90 

Visokokakovostni ajurvedski ghee iz certificiranega senenega masla. Ghee (prečiščeno maslo ali maslena maščoba) je nepogrešljiv del ajurvedske kuhinje in je kakovostna alternativa maslu, olju in maščobi. Idealen je za praženje, peko, vzhajanje, kuhanje na pari in praženje začimb.

Da bi pozitivno vplivali na naše počutje, ajurveda priporoča vsakodnevno uživanje gheeja. Je edina maščoba, ki zvišuje moč prebavnega sistema in s tem pomaga uravnavati težo. Ker ne vsebuje mlečnih beljakovin, je primeren tudi za osebe, ki ne morejo uživati mlečnih izdelkov. Dodajamo ga k vsem jedem in na njem tudi pripravljamo hrano. Ghee hranimo pri sobni temperaturi. S staranjem pa le pridobiva na zdravilnih učinkih. V templjih v Indiji hranijo posode z gheejem starim tudi sto let.

Prednosti ekološkega gheeja iz certificiranega senenega mleka TSG:

  • Dvakrat višja vsebnost kakovostnih omega-3 maščobnih kislin in konjugirane linolne kisline (CLA) v primerjavi s standardnim mlekom* (*Študija Univerze za naravne vire in znanosti o življenju na Dunaju).
  • Ročno izdelano v majhni avstrijski sirarni.
  • Satvična kakovost.

Več o Ghee-ju si preberite tukaj.

Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Količina: 320g

4 na zalogi

Opis

Sestavine:  certificirano organsko prečiščeno maslo

Uporaba: Dodajamo ga k vsem jedem in na njem tudi pripravljamo hrano. Ghee hranimo pri sobni temperaturi.

Hranilna vrednost na 100 g: Energija 3686kJ/880 kalorij, Maščoba 99,5 g
od tega: Nasičene maščobne kisline 65 g; Ogljikovi hidrati < 0,5 g od tega: Sladkorji < 0,5 g; Beljakovine <0,5g, Sol < 0,01 g

Proizvajalec: Classic Ayurveda, Nemčija. Država porekla: Indija

Ajurvedska prehrana predstavlja le del ajurvedske celovite rešitve za ravnovesje in mora biti izbrano po opravljeni ajurvedski diagnostiki. Celostni napotki, ki dajejo rezultate vključujejo izbran način življenja, prehrano, napitke, začimbe, zelišča, ajurvedske postopke in jogijske tehnike. Celostni pregled opravite pri ajurvedski svetovalki.