Kirtan – petje manter


Podrobnosti dogodka


kirtan
Kirtan – skupinsko petje manter

Kirtan ali skupinsko petje manter ob spremljavi glasbe izvira iz jogijske tradicije in se po navadi prakticira v ashramih in jogijskih centrih. Gre za posebno obliko skupinskega petja, kjer vodja kirtana zapoje en verz in skupina ga ponovi. Tako se nadaljuje petje od počasnega ritma do vse hitrejšega. Po navadi se ob petju igrajo različni inštrumenti. Ob zaključku petja se prepustimo tišini in spontani meditaciji, ki nastopi po petju.

 

Kirtan – petje manter

Mantre so enostavne in kaj hitro nam pridejo v uho.

Ob petju se odpre naše srce in čustva se transformirajo. Ko smo v skupini se počutimo med seboj povezane in kaj hitro občutimo spremembo v čustvih in mentalnem stanju, ki se dvigne.

Zato kirtanu pravimi tudi mantra joga, ker zelo hitro pridemo v stik s seboj in preoblikujemo negativna čustva in misli v pozitivna in harmonična.

Nimam posluha. Ali lahko pridem na kirtan?

Absolutno ja! Prav neverjetno je, kako osvobajajoče je zapeti, zliti svoj glas z drugimi in slišati svoj pravi Jaz. Kar pogumno, odprite svoje srce in se zaslišite!

Vodja kirtana

Kirtan vodi Lana Kos, učiteljica joge in študentka dietetike, z izjemnim glasom, ki vas popelje v druge dimenzije. Lana igra kitaro, spremlja jo Nika Kobal, učiteljica joge, na bobnu.

Prijava

Prijave so obvezne, izpolnite spodnji obrazec ali pišite na [email protected]

Za kirtan se zbira prostovoljne prispevke.

    Prijava na dogodek

    Ime in priimek (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Telefon (obvezno)

    Dodatna vprašanja