Opis
Sestava: Riž basmati * 64,3%, mung fižol * 32,1%, listi koriandra * 0,8%, kurkuma *, kumina *, pippali * (dolga paprika), ingver *, koriander *
* iz kontrolirane ekološke pridelave
Priprava: 80 g sestavin zavremo v približno 300 ml vode, pokrijemo in dušimo na majhnem ognju 20 – 30 minut. Občasno premešamo. Solimo po želji in dodamo ghee ali maslo. Odličen okus bo kitcheriju dala črna sol kala namak. Po želji lahko v kitchari dodamo še drugo zelenjavo kot so bučke, cvetača, špinača…
Podatki o hranilni vrednosti na 100 g: energija 1438 kJ/340 kcal, maščoba 1,2 g od tega: nasičene maščobne kisline 0,035 g; ogljikovi hidrati 64,8 g od tega: sladkorji 1,7 g; vlaknine 6,7 g, beljakovine 13,7 g, sol < 0,05 g
Hraniti na suhem in hladnem prostoru.
Proizvajalec: Classic Ayurveda, Nemčija. Država porekla: Indija
Ajurvedska prehrana predstavlja le del ajurvedske celovite rešitve za ravnovesje in mora biti izbrano po opravljeni ajurvedski diagnostiki. Celostni napotki, ki dajejo rezultate vključujejo izbran način življenja, prehrano, napitke, začimbe, zelišča, ajurvedske postopke in jogijske tehnike. Celostni pregled opravite pri ajurvedski svetovalki.