Zdravilne začimbe v ajurvedi in njihova uporaba


Podrobnosti dogodka


Začimbe ajurvedaIndija je od vedno veljala za zakladnico začimb, od koder so že v prejšnjih stoletjih uvažali arome, ki so bogatile okus tudi evropske hrane. Ajurveda, starodavna znanost o življenju, ki izhaja iz tega okolja, jih je zelo podrobno opredelila z vidika vpliva na organe, prebavo in zdravilne učinke. Šla je še korak dlje od ostalih tradicionalnih medicinskih sistemov in opredelila njihove vplive na individualno konstitucijo oz. vata, pitta in kapha došo. S poznavanjem učinkov začimb na doše, jih bomo pravilno izbirali.

Številne sodobne težave s prebavo, zakisanostjo telesa, vnetji, povečano prisotnostjo škodljivih bakterij in glivic, imunostjo, povišanim krvnim sladkorjem in pa tudi običajne težave kot so prehlad, kašelj, vetrovi, zgaga, glavobol, nespečnost, slabost, bolečine v trebuhu in druge, je možno s primerno uporabo začimb pozdraviti.

Danes so začimbe znane in dostopne a se ustavi, ko jih moramo pripraviti ali primerno izbrati. Začimbe dodajamo v napitke, hrano ali jih uživamo z različnimi tekočinami. Z uporabo začimb lahko tudi slovenska kuhinja postane ajurvedska. Na seminarju o zdravilnih začimbah v ajurvedi bo govora o naslednjih temah:

 • kaj je ajurveda in kaj so doše
 • zakaj je pomembna prebavna moč in kaj so toksini
 • katere so zdravilne začimbe in kakšne učinke imajo
 • kako uporabiti začimbe za različne težave
 • kako pripraviti in kuhati z začimbami

Komu je namenjen seminar? Seminar je namenjen vsem, ki se navdušujejo nad naravnim načinom življenja in jih zanima kako si z domačimi postopki pomagamo pri težavah; predhodno znanje ajurvede ni potrebno.

Po zaključeni delavnici boste znali primerno pripraviti ter uporabljati začimbe za vaše težave.

V centru boste lahko kupili bio mešanice začimb, ki ustrezajo vaši doši vata, pitta ali kapha, bio ajurvedska zelišča in številne druge pripomočke za ajurvedsko dnevno rutino.

Seminar se prične ob 9:30 in zaključi ob 13:30 uri, ob pavzi se boste posladkali z ajurvedskim čajem.

Pridite v udobnih oblačilih ter prinesite blok in pisalo.

Cena 60 € vključuje skripto predavanja, seznam začimb z opisi ter čajanko.

Seminar vodi Kaja Kastner, svetovalka ajurvedske medicine in inštruktorica joge.

Število mest je omejeno, zato si čim prej zagotovite sedež in pišite. Prijava na seminar se potrdi s predplačilom na TRR.

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja