Ajurvedska kuhinja je delavnica, ki jo organiziramo že sedmo leto zapored.
Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali kuharske delavnice ajurvedske kuhinje. Večina jedi je veganskih in nekaj vegetarijanskih.
Na delavnicah boste spoznali sledeče:
- kaj je ajurveda
- kako uporabljati začimbe
- kako pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov
- praktično izkusili pripravo jedi po načelih ajurvede
- dobili skripto z avtorskimi recepti
- okušali vse jedi
Pripravili bomo en napitek, tri glavne jedi in prilogo iz lokalne in sezonske zelenjave. Delavnica se zaključi ob ca. 14:30 uri, po užitju vseh pripravljenih jedi.
Če vas zanima, kako pripraviti tipično indijsko hrano z ulice, smo pripravili delavnice – Indijski street food, oglejte si stran.
Termini Ajurvedska kuhinja – delavnica
- Ajurvedska kuhinja za jesen in zimo – vata doša – 26. oktober, 2024 ob 9:30 // POLNO ZASEDENA
- Ajurvedska kuhinja za pozno zimo in pomlad – kapha doša – 8. marec, 2025 ob 9:30
- Ajurvedska kuhinja za poletje – pitta doša – 17. maj, 2025, ob 9:30
Komu je delavnica namenjena?
Delavnice so namenjene vsem, ki bi se radi spoznali z osnovami ajurvede, preizkusili in se naučili kuhati zdrave obroke, prilagojene letnim časom.
Vodje delavnic
Delavnice bova vodila Kaja Kastner Yadav in Rajendra Kumar Yadav.
Cena in prijava
Prijava je obvezna. Za prijavo pišite na [email protected] ali se prijavite preko spodnjega obrazca.
Cena delavnice znaša 70 eur. Za potrditev udeležbe je potrebno plačilo na TRR z obveznim vpisom v namen – aše ime in priimek, kuharska delavnica, datum delavnice. Število mest na delavnici je omejeno, mesto si zagotovite s plačilom na TRR:
Ajuragni, Rajendra Kumar Yadav s.p., Vodnikova c. 187, 1000 Ljubljana
Številka TRR: SI56 1010 0006 2200 663