Kitchari zelenjava, bio, 240g

6.50 

Toplo, okusno kosilo ali večerni obrok iz ajurvedske tradicije – kitchari. Pripravljen je v le nekaj minutah! Ta kombinacija basmati riža, mung dahl leče z zelenjavo in začimbami v ajurvedi velja za idealno formulo za lahkoten, polnovreden in nasiten obrok. Primeren je za vata in pitta došo.

Iz ekološke pridelave. Vegansko.

Količina: 240 g, za pripravo 2-3 obrokov.

11 na zalogi

Opis

Sestava: Riž basmati * 47%, fižol mung * 23,5%, kokos * 5,9%, paprika *, grozdje *, datlji * 4,4%, paradižnik *, brokoli * 2,9%, prava krebljica *, kurkuma *, kumina *, črni poper *, pippali * (dolgi poper), ingver *, koriander *

* iz kontrolirane ekološke pridelave

Priprava: 80 g sestavin zavremo v približno 300 ml vode, pokrijemo in dušimo na majhnem ognju 20 – 30 minut. Občasno premešamo. Solimo po želji in dodamo ghee ali maslo. Odličen okus bo kitcheriju dala črna sol kala namak. Po želji lahko v kitchari dodamo še drugo zelenjavo kot so bučke, cvetača, špinača…

Hranilna vrednost na 100 g: energija 1429 kJ/339 kalorij, maščoba 5,4 g od tega: nasičene maščobne kisline 3,9 g; ogljikovi hidrati 56,9 g od tega: sladkor 4,5 g; prehranske vlaknine 10,1 g, beljakovine 12,6g, sol <0,05 g

Hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Classic Ayurveda, Nemčija. Država porekla: Indija

Ajurvedska prehrana predstavlja le del ajurvedske celovite rešitve za ravnovesje in mora biti izbrano po opravljeni ajurvedski diagnostiki. Celostni napotki, ki dajejo rezultate vključujejo izbran način življenja, prehrano, napitke, začimbe, zelišča, ajurvedske postopke in jogijske tehnike. Celostni pregled opravite pri ajurvedski svetovalki.