Ajurveda in joga počitnice na Dugem otoku


Podrobnosti dogodka


Dugi otokKaj je lepšega kot preživeti počitnice ob morju ter hkrati narediti nekaj zase, za svoje dobro počutje in dušo?

Od 22. do 29. avgusta, 2015 bo na Dugem otoku, na Hrvaškem organizirana šest dnevna delavnica na temo kako z ajurvedo in jogo do ravnovesja, kjer boste po zaključku vedeli kakšna je vaša ajurvedska konstitucija in neravnovesje ter kako si sami pomagamo z ajurvedo in jogo.

Starodavni znanosti ajurvede in joge izhajata iz istega časa, prostora in filozofije ter kot brezčasni vedi učita o naravnih ritmih in zakonih, katerim smo podvrženi tudi ljudje, a smo nanje v modernem svetu pozabili. Ajurveda je znanost o življenju, torej veda, ki kaže pot k ravnovesju telesa, uma in duše. Joga je znanost o umirjanju uma, ki ima za cilj samospoznanje, samadhi. Obe vedi se dopolnjujeta in delujeta kot celosten, naraven ter individualen pristop k ravnovesju telesa in uma. Na ta način ponovno vzpostavimo stik s Seboj, s svojo dušo.

Teden dni na morju bomo dihali in živeli z ajurvedo in jogo. Izkusili bomo, kakšno je lahko življenje, ki vsakodnevno vključuje najpomembnejše prakse obeh znanosti. Zato bomo zjutraj na obali vadili in se naučili pravilno izvajati jogijske položaje in dihalne tehnike ter za popolno izkušnjo vključili tudi postopke ajurvedske jutranje rutine. Po zajtrku bo do kosila dovolj časa za predavanja iz ajurvede, popoldan pa bo namenjen raziskovanju otoka ter uživanju v samotnih plažah in kopanju. Vsi udeleženci bodo tekom tedna deležni tudi pulzne diagnostike. Predznanje ajurvede ali joge ni potrebno. Na predavanjih bomo obravnavali sledeče teme:

 • kaj je ajurveda in kaj so doše?
 • kako se izražajo vata, pitta in kapha doša ter kako to ugotovimo pri sebi? Kateri so deseti pari kvalitet?
 • kaj je agni – prebavni ogenj, katere vrste obstajajo, kako jih prepoznamo in kako uravnavamo?
 • kaj je ama – toksini, kako jih prepoznamo in kako odpravimo?
 • prehrana in napitki za vata, pitta in kapha došo
 • zdravilne začimbe in njihova uporaba
 • ajurvedska dnevna rutina in ajurvedski detox ter njun pomen
 • hormonsko ravnovesje z ajurvedo in jogo
 • jogijska praksa za vata, pitta in kapha došo

Na koncu tedna boste prerojeni in z novim znanjem o vaši ajurvedski konstituciji in neravnovesju samostojno nadaljevali z individualnimi napotki tudi doma.

Seminar vodi mag. Kaja Kastner, svetovalka ajurvedske medicine in učiteljica joge.

Cena šest dnevne delavnice, ki dnevno obsega 1,5 ure vadbe joge ter 1,5 ure predavanja ter pulzno diagnostiko, znaša 120 €.  Stroški bivanja s polnim penzionom in vegetarijansko prehrano se plačajo posebej. Prevoz na otok bo organiziran iz večjih mest in znaša 60 €.

Za informacije in prijave pišite preko spletnega obrazca, e-pošte [email protected] ali pokličite na + 386 (0)40 613 963.

Hotel Luka, Dugi otok – cene bivanja: 7 x polni penzion (v EUR)

soba 1/3 1/3BM 1/2 1/2BM 1/1 1/1BM
cena 280 302 301 323 431 453

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja