Amanda Kapić

Sem Amanda. Z jogo sem se prvič srečala pred 10 leti in od takrat je moja ljuba sopotnica vsak dan, saj me prizemlji, sprosti in umiri moj um ter mi daje moč, da svojo pot življenja kreiram, kot si to sama želim.

Z deljenjem jogijskega znanja se ukvarjam dobro leto in moram priznati, da ni lepšega občutka, kot videti ljudi, ki so po vadbi umirjeni in srečni, saj so naredili nekaj zase ter kako s svojimi nasmehi polnijo moje srce.

Od leta 2007 vadim jogo večkrat dnevno, sem pa tudi ljubiteljica vseh športnih aktivnosti, kakor tudi umetnosti. Po izobrazbi sem namreč modna oblikovalka, zato me kreativnost spremlja ves čas. Ob študiju sem delala v različnih podjetjih, ki se ukvarjajo z marketingom in prodajo, kjer sta stres in hitenje stalnici vsakega delovnika. Svojo pot, ki me je izpolnila, ter me s tem umirala in distancirala od norega tempa, ki ga nam narekuje ta svet, sem našla v jogi.

Svoje znanje iz joge sem pridobivala od različnih učiteljev, in sicer sem sedem let obiskovala vadbo pri Sani Marjani Velkovrh, ki je odlična učiteljica in terapevtka, kot oseba pa še veliko več in sem ji globoko hvaležna za vse, kar me je naučila. V teh letih sem obiskovala predvsem vadbo Hatha joge, srečala sem se pa tudi z Ashtanga Vinyasa yogo, Acro yogo in Bikram yogo. Zadnje leto pa se predvsem za voljo svoje osebne rasti družim z Kundalini jogo.

V letu 2017 sem opravila Šolo ajurvede in joge v Ajurjoga centru v Ljubljani, po kateri sem spoznala, da mi je resnično manjkalo znanje iz tega področja, saj se joga in ajurveda zelo prepletata in ena drugo dopolnjujeta. V Ajurjoga centru sem spoznala Kajo, ki mi je predala znanje ajurvede in joge na način, kot bi si ga želel vsak učenec. Kaja je zelo topla oseba, s čudovito energijo, ki sva jo takoj začutili in naju resnično povezuje.

V juliju 2017 sem opravila tečaj TTC v svetem mestu jogijev Rishikeshu v Indiji, kjer sem pridobila veliko znanja o indijski filozofiji, anatomiji, jogi in ajurvedi. Ta tečaj je bila zame velika osebna izkušnja, s katerim sem potrdila svoje znanje in se pripravila na svet učenja in predajanja znanja vsem, ki bi si želeli odkriti svet joge.

Spomladi 2018 sem opravila tudi tečaj za učitelje joge za otroke.

Moji učitelji menijo o meni:

Sana Velkovrh (Šana Marjana)
Sedem let sva skupaj delali različne gibalne tehnike. Amanda je suverena praktikanta telovadbe, gimnastike, kot tudi poznavalka različnih jogiskih tehnik. Njena redna praksa je tudi Kundalini ples in seveda znanje, ki stoji za temi tehnikami. Izobraževanje v Indiji, je njeno znanje še poglobilo in ji tudi potrdilo, da je dovolj samozavestna da znanje podeli z drugimi.

Yogacharya Somdutt Amoli
Amanda has a good knowledge of yoga. She is a good practicioner and a certified yoga teacher. That’s good for yoga seekers to have a good options there. I highly recommend her classes. AUM! Namaste!

Prashant Jakhmola Ji
Amanda is great practicioner, when she was in 200 hrs TTC course in Rishikesh she was very dedicated practicioner. She was also sharp to catch the instruction from the teacher which is the sign of a great practicioner. My great wishish are with you dear. Also I’ll suggest student to practice with her to feel her great energy.