Liv.52 DS za jetra

17.90

Liv.52 DS tablete (double strong) z dvojno močjo vsebujejo rastlino Himsra (kapre) ter Kasani (cikorijo), ki imata močno zaščitno delovanje na jetra. Zavira zvišanje ravni malondialdehida (biomarker za oksidativni stres) v plazmi in jetrnih celicah. Prav tako zavira ravni encimov ALT in AST ter izboljšuje funkcionalno učinkovitost jeter. Flavonoidi, prisotni v grmu kaprovega grma, kažejo tudi pomembne antioksidativne lastnosti.

Kasani ščiti jetra pred zastrupitvijo z alkoholom. Je tudi močan antioksidant, kar je razvidno iz njegove lastnosti odstranjevanja prostih radikalov in ima zaščitno delovanje na jetra.

Liv.52 DS se uporablja za preprečevanje in zdravljenje virusnega hepatitisa, alkoholne bolezni jeter, predcirotičnih stanj in zgodnje ciroze, anoreksije, izgube apetita in poškodb jeter zaradi radioterapije. Bolezni jeter, vključno z zamaščenostjo jeter, povezane z beljakovinsko-energetsko podhranjenostjo. Kot pomožno sredstvo pri dolgotrajni bolezni in okrevanju. Kot dodatek hepatotoksičnim zdravilom in dodatkom.

Količina: 60 tablet

4 na zalogi

Opis

Uporaba: 2 tableti 2x dnevno po obroku z nekaj vode. Kasneje se uporablja 1 tableta 2x dnevno.

Naravne sestavine v Liv.52 DS kažejo močne zaščitne lastnosti na jetra v primerih kemično povzročeni toksičnosti jeter. Obnavlja funkcionalno učinkovitost jeter z zaščito jetrnega parenhima in spodbuja regeneracijo hepatocelularnih celic. Antiperoksidativno delovanje Liv.52 DS preprečuje izgubo funkcionalne celovitosti celične membrane, vzdržuje citokrom P-450 (veliko in raznoliko skupino encimov, ki katalizirajo oksidacijo organskih snovi), pospešuje obdobje okrevanja in zagotavlja zgodnjo obnovo delovanja jeter pri infekcijskem hepatitisu. Omogoča hitro izločanje acetaldehida (nastalega z oksidacijo etanola) in zagotavlja zaščito pred poškodbami jeter, ki jih povzroča alkohol. Liv.52 DS zmanjšuje tudi lipotropni (spojine, ki pomagajo katalizirati razgradnjo maščob) učinek pri kroničnem alkoholizmu in preprečuje maščobno infiltracijo jeter. Pri predcirotičnih stanjih Liv.52 DS ustavi napredovanje ciroze in prepreči nadaljnjo poškodbo jeter.

Izboljša apetit: Pri anoreksiji in neoptimalni rasti in povečanju telesne mase Liv.52 DS normalizira ritem apetita in sitosti. Kot dnevni dodatek za zdravje Liv.52 izboljšuje apetit, prebavo in procese asimilacije ter spodbuja pridobivanje telesne teže.

Za celovito odpravo težav predlagamo obisk ajurvedske svetovalke, kjer dobite napotke. Šele vpeljava ustreznega načina življenja in prehrane glede na trenutno stanje vata, pitta in kapha doše bo dalo želene rezultate. Zato predlagamo, da se pred nakupom ajurvedskega prehranskega dopolnila posvetujete z ajurvedsko svetovalko/cem.

Morda vam bo prav tako všeč…