Hingwashtak prah, bio, KA

15.00

Ime hingwashtak združuje dve besedi – hingu (asafetida) in ashtaka (osem). Mešanica vsebuje predvsem začimbo asafetido, s sedmimi drugimi sestavinami. Po ajurvedski tradiciji se običajno priporoča za prebavo, ki jo motita neuravnoteženi vata in kapha doši. Učinkuje pri napihovanju, vetrovom, težkim občutkom v želodcu, počasni prebavi, zaprtju, hladu ali sluzi v črevesju.

Vegansko.

Količina 100 g

2 na zalogi

Opis

To vročo mešanico soli in začimb lahko polijete tudi na že pripravljeno hrano. Krepi agni oziroma prebavni ogenj. Glavna sestavina mešanice je pražena asafetida, ki učinkuje na trebušni predel, ko je vata doša izven ravnovesja. Odstrani vato, ki se je nabrala v želodcu in črevesju. Druge sestavine so kumin, kumina, trikatu (črni poper, podolgovati poper, ingver), ajmoda (divja zelena) in kamena sol. Hingwashtak prah zmanjša vata in kapha doši ter poveča pitta došo.

Pregled:

  • Naravni rastlinski izdelek brez umetnih ojačevalcev okusa in dodanih konzervansov
  • 100% čisti prah
  • Država porekla: Indija
  • Proizvajalec: Kerala Ayurveda
  • Pomirja vata in kapha doši, zvišuje pitta došo

Ajurvedsko prehransko dopolnilo predstavlja le del ajurvedske celovite rešitve za ravnovesje in mora biti izbrano glede na stanje vata, pitta in kapha doše. Šele vpeljava ustreznega načina življenja in prehrane glede na trenutno stanje vata, pitta in kapha doše bo dalo želene rezultate. Zato predlagamo, da se pred nakupom ajurvedskega prehranskega dopolnila posvetujete z ajurvedsko svetovalko/cem.

Dodatne informacije

Teža 0.148 kg