Ašvaganda latte s kurkumo, KA

19.90 

Ta mešanica vsebuje ashwagandho, shatavari, sladki koren, kurkumo, kardamom in cimet, vse v bio kvaliteti. Pitje tega napitka lahko postane okusen novi ritual, da se po napornem dnevu sprostimo, prizemljimo in uravnamo hormonski ter živčni sistem.

Ashwagandha je adaptogena rastlina, ki nas pomiri ali da energijo. Shatavari ureja menstruacijo in povečuje estrogen v telesu, sladki koren pa blagodejno deluje na nadledvično žlezo in živčni sistem. Kardamom odpira odpira dihalne poti, tako v telo pride več prane – življenjske energije. Kurkuma deluje protivnetno.

Z ajurvedskega vidika ta mešanica uravnava Vata došo. Če imate veliko dela, ste v stalnem gibanju – psihično in fizično, če nimate časa za redno prehranjevanje ali če ste preprosto v zahtevni, izjemni situaciji, se vata doša poviša. Tudi v hladnem, vetrovnem jesenskem času se naravno poviša v telesu in povzroča nespečnost, anskioznost, občutke lahkotnosti v glavi, neprizemljensoti, vetrove, suhost.

Količina zadostuje za cca. 50 napitkov.

Količina: 100 g

6 na zalogi

Opis

Uporaba: 1 čajno žličko mešanice Ashwagandha Latte (približno 2 g) vmešajte v 250 ml kravjega ali rastlinskega mleka, segrejte in sladkajte po okusu.

Mešanico lahko uživate kadarkoli v dnevu. Še posebej jo je ugodno piti zvečer pred spanjem.

Sestavine: Ashwagandha * (Withania somnifera), Kurkuma * (Curcuma longa), Shatavari * (Asparagus racemosus),  Yastimadhu * (Glycyrrhiza glabra),  Cimet * (Cinnamomum zeylanicum), Kardamom * (Elettaria cardamomum)

*iz kontrolirane ekološke pridelave