Meditacija v praksi – delavnice z indijskim mojstrom


Podrobnosti dogodka


untitledEnglish text available at bottom.

Vsi poznamo občutke, kadar nas prevzamejo zunanji dogodki in je naše notranje ravnovesje moteno. Naš naravni mir zamenjajo navezanost in vznemirjenje, ki nas vodijo do naučenih ali avtomatičnih reakcij. Z notranjim umirjanjem pa zastavimo pogoje, v katerih se naša prava narava in energija lahko izražata. Takrat smo naravno sproščeni in zadovoljni. Ko se naučimo umiriti um, najdemo svoje pravo bistvo, ki lahko prosto deluje preko nas.

Meditacija nudi način, kako to doseči. Tako kot opazujemo tok reke iz varne razdalje, se lahko naučimo ohraniti mirno distanco do svojih misli in zunanjih dogodkov. V svoji notranjosti lahko ne glede na zunanji nemir, ohranjamo sproščenost in osredotočenost. Ta proces nas hkrati vodi tudi do večjega samozavedanja. Tako meditacija predstavlja ne le način boljšega življenja, temveč tudi način samo spoznanja.

‘Um je hkrati vzrok za navezanost in odrešenje’ je uvid, ki so ga jogiji že davno spoznali. Um je leča, preko katere izkusimo zunanji ali notranji svet. Je lahko vir bolečine ali sredstvo za razsvetljenje. Ta spoznanja so pripeljala do odkritja meditativnih praks, ki postopoma pripeljejo do jasnosti uma in spodbujajo samo spoznanje. Prakse pomirijo turbulence uma, ga očistijo in harmonizirajo ter nam tako omogočijo spoznanje o naši resnični naravi.

Kako bodo potekale delavnice?

Cilj delavnic je poleg teorije, izkustveno doživeti proces, ki nas popelje navznoter. Delavnice so sestavljene iz glavne vikend delavnice ter krajših štirih srečanj, ki se bodo zvrstila v enem mesecu. V procesu bo pomembna domača praksa, pri kateri lahko doživimo prepreke ali se nam pojavijo številna vprašanja. Zato je pomembno, da imamo možnost preveriti svoje izkušnje, postaviti vprašanja in poglobiti prakso na krajših srečanji z učiteljem. Srečanja se bodo zvrstila po zaključku glavne delavnice.

Delavnice bodo potekale v angleškem jeziku. Tolmačenje v slovenski jezik bo zagotovljeno osebam, ki ne razumejo angleškega jezika.

Teme glavne vikend delavnice ter srečanj

Na vikend delavnici bomo spoznali teorijo meditacije, kot so jo poznali Himalajski mojstri – jogiji – ter se podali v lastno prakso. Teme so sledeče:

 • Kaj je meditacija
 • Patanjalijeve joga sutre
 • Kako se pripraviti na meditacijo in sedeč položaj
 • Uporaba diha pri umirjanji telesa in uma
 • Tehnike koncentracije za premagovanje mentalnega nemira
 • Osnovna povezava med meditacijo in našo energijo
 • Kako uporabiti afirmacije, vizualizacije, meditativno hojo in glasbo pri meditaciji
 • Kako odpreti srce in razviti čutenje ter predanost
 • Meditacija in molitev
 • Meditacija in intuicija

Komu so delavnice namenjene?

 • vsem, ki si želijo spoznati in pričeti z lastno prakso meditacije
 • vsem, ki si želijo notranjega miru in sprejemanja vsakodnevnih odločitev brez vpliva čustvene in privzgojene navlake
 • vsem, ki si želijo samo spoznanja

Vodja delavnice in srečanj – mojster meditacije Yogi Manish

Yogi ManishYogi Manish, mojster joge in meditacije, je že od rojstva bil v stiku z mističnim duhovnim svetom in odraščal v zavedanju teh dimenzij. Rojen je v mestu Jodhpur, Rajasthan v Indiji, znanem po modrih hišah, številnih templjih in gurujih.

S petimi leti je bil iniciran v prakse guruja Param pujya Swami Satyamitranand Giriji Maharaj, ustanovitelja Bharat Mata Mandir v Haridwarju ter preživljal številne mesece v ashramu v vadbi praks.

V mladosti se je srečal s številnimi guruji in tako prakticiral različne stile joge, najbolj pa se je posvečal meditacijam. Pri dvajsetih je zaključil izobraževanje pri mentorju Bhagwati Prasas Gaur (transcendentalna meditacija) in bil vpeljan v Biharsko šolo joge. Možnost je imel študirati tudi tantro, joga nidro, ajurvedo, mantre, Preksha meditacije, ter različne oblike joge – hatha, ashtanga, karma, kundalini in bhakti jogo pod vodstvom Sunil Goswami (ustanovitelja Rajarishi Yoga Sansthan). Njegov duh ga je vodil tudi do znanja refleksoterapije in reikija. Nekaj časa je živel tudi z Jain menihi in spoznaval osnove njihovega duhovnega znanja.

Študiral je na J.N.V Univerzi v Jodhpurju ter na podiplomskem študiju zaključil smer Joga.

Filozofijo vedante je študiral v Rishikeshu na Yoga Vedanta Forest Acadamy, ustanovitelja Swami Sivanande.

Od leta 2009 uči jogo in meditacijo v Indiji ter tujini. Je vodja izobraževanj v šoli Shiva Shakti, ki nudi 200, 300 in 500 urne učiteljske tečaje joge ter vodi inštitut Gyan Kiran. Poleg učenja joge in meditacije nudi tudi individualna svetovanja in celostne terapije.

Yogi Manish je dinamičen in navdihujoč učitelj, ki prinaša indijsko jogijsko dediščino in znanja v sodoben svet. Njegova energija, humor, filozofija in znanstven pristop do duhovnih disciplin joge in meditacije, omogoča učencem priti do prave transformacije in evolucije. Yogi Manish s svojo jogijsko dušo širi poslanstvo številnih himaljskih modrecev.

Datumi

Glavna delavnica bo potekala v soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila, 2017 od 8.30 do 12.30 ure; srečanja bodo potekala ob petkih, 12. in 26. maja ter 2. in 9 junija, 2017 od 20.00 – 21.00 ure. 

Cena

Cena glavne delavnice za člane Ajurjoga centra znaša 75 eur, za nečlane 85 eur; cena štirih srečanj za člane Ajurjoga centra znaša 30 eur, za nečlane 35 eur.

Informacije in prijava

Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na [email protected]

Prijava na delavnice se potrdi s plačilom na TRR – Ajurjoga, Kaja Kastner s.p., Kvedrova 8, 6000 Koper, TRR: SI56 0310 6100 0826 503

V namen prosim napišite vaše ime + priimek + delavnica meditacija.

Workshop with indian meditation master – Yogi Manish

The aim of the workshops is to get theoretical and practical knowledge about meditation practice. The workshop will include next topics

 • What is meditation
 • Patanjali Yoga Sutras
 • How to get ready for meditation and sitting practices
 • Using breath to calm body and mind
 • Concentration techniques to overcome mental restlessness
 • Essential connection of meditation and energy
 • How to use affirmation, visualisation, walking meditation and music with meditation
 • Opening the heart and developing devotion
 • Meditation and prayer
 • Meditation and intuition

Date, price and booking

The workshop will be held on April,  22nd and 23rd from 8:30 – 12:30. The price is 85 eur.

For additional information and booking please call + 386 40 613 963 or e-mail [email protected]

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja