Detox in hujšanje z jogo in ajurvedo


Podrobnosti dogodka


dJoga in ajurveda sta sestrski vedi, namenjeni dolgemu in zdravemu življenju, s ciljem samospoznanja. Tako z orodji teh dveh starodavnih ved delujemo na telo, energijo, um in duš ter delujemo celostno na težave, ki jih prinaša življenje. Delavnica Joga in ajurveda: detox in hujšanje je naslednja v seriji semih delavnic.

 

 

Delavnica detox in hujšanje z jogo in ajurvedo

Po ajurvedi je pravi čas za razstrupljanje telesa takrat, ko se v naravi začne topiti sneg. Takrat je telo pripravljeno spustiti odvečne snovi, ki se lažje ‘topijo’ in zapustijo telo. Lepljive, goste in težke kaphine lastnosti je potrebno najprej utekočiniti, da jih lahko brez težav izločimo iz telesa ter spet občutimo lahkotnost, vitalnost in ravnovesje. Pomlad je v ajurvedi najprimernejši čas za hujšanje in izvajanje različnih čistilnih postopkov. V pomladnem času nam tudi narava daje hrano, ki bo služila temu namenu: regrat, šparglji, čemaž, kasneje tudi sadje rdeče barve (jagodičevje, češnje,…).

V teoretičnem delu delavnice bomo govorili o:

 • jogijskih in ajurvedskih čistilnih/detox postopkih, ki jih lahko izvajamo doma
 • izgubljanju odvečne telesne teže skozi ajurvedski način življenja
 • zeliščih, ki podpirajo razstrupljanje telesa

Na delavnici bodo praktično prikazane jogijske dihalne prakse in telesni položaji, ki pomagajo pri razstrupljanju telesa in hujšanju.

Predznanje joge ali ajurvede ni potrebno.

Potek delavnice

Delavnica je praktične narave, prikazane bodo tehnike, katere boste tudi vadili in se jih naučili. Tako boste pridobljeno znanje lahko prenesli v vsakdanje življenje in s pomočjo joge in ajurvede ohranjali primerno telesno težo ter ravnovesje v telesu in umu.

 • prihod in registracija
 • ajurvedske prakse za razstrupljanje telesa in izgubo odvečne teže
 • prikaz in vadba jogiskih tehnik
 • joga nidra – vadba globokega sproščanja
 • analiza jogijskih tehnik

V praktičnem delu bomo spoznali dihalne tehnike, ki telo ogrejejo, spodbujajo delovanje prebave in izločanje toksinov iz telesa. Vadba joge bo dinamična in ogrevalna. Poudarek bo na zasukih, ki stimulirajo delovanje prebave ter izločanje toksinov in prebavnega trakta.

Delavnico bomo zaključili s prakso joga nidre. Tudi naš um potrebuje razstrupljanje v obliki globokega sproščanja. Kadar svoja čutila obrnemo navznoter in ne vnašamo novih informacij, se naš um sprosti in spočije, predelamo pa lahko tudi občutke, ki so že v nas.

Predznanje joge ali ajurvede ni potrebno. S seboj prinesite podlogo za jogo in tanjšo odejo/deko, da se med sproščanjem lahko pokrijete.

Delavnico vodi Špela Torič, učiteljica joge in diplomantka Izobraževanja iz uporabne ajurvede Ajurjoga.

Termin delavnice

Delavnica – Detox in hujšanje z jogo in ajurvedo bo potekala v soboto, 25. marca ob 9:30 do 12:30. Prosimo, da pridete 15 min pred začetkom. S seboj prinesite joga blazino in odejo ter udobna oblačila.

Ne zamudite tudi ostalih delavnic:

 • Joga in ajurveda za žensko zdravje in hormonsko ravnovesje – 22. april 2023
 • Joga in ajurveda za zdravo kožo in lasišče – 20. maj 2023
 • Joga in ajurveda za poletni čas – 10. junij 2023

Cena, prijave in informacije

Cena 3 urne delavnice je 55 EUR. Za vse tečajnike Ajurjoga centra, je cena 50 EUR. Plačilo izvedete z nakazilom na naš tekoči račun.

Vprašanja in prijave pošljite na [email protected] ali preko spodnjega obrazca.

  Prijava na dogodek

  Ime in priimek (obvezno)

  Vaš eMail (obvezno)

  Telefon (obvezno)

  Dodatna vprašanja